Adventi Ghymes koncert Kassán

2015. december 3-án 19.30-tól a kassai Szent Erzsébet-dómban ‘Mendika’ karácsonyi turnéja keretében adventi koncertet ad a Ghymes együttes. Közreműködik a Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola Csengettyű gyermekkórusa Ferencei Andrea vezetésével.

Belépő 15 euró. Mindenkit szeretettel várnak.

FACEBOOK ESEMÉNY

 

A turné további felvidéki állomásai

November 27., 18.00, Komáromszentpéter - Művelődési ház
December 6., 15.00, Szenc – Katolikus templom
December 12., 17.00, Deáki – Római katolikus templom
December 21., 19.00, Komárom – Jókai Színház

 

http://www.youtube.com/watch?v=PmII5_GAgFc

 

A Kossuth-díjas Ghymes együttes műsor a karácsonyi misztériumot, mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül. A karácsony, mint a keresztény kultúra legnagyobb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került színpadi feldolgozásra, felmutatásra. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van. Sok gyerek és felnőtt együtt látja, hogy a karácsony nem csak – „a télapó kalandjai a bevásárlóközpontban“, hanem főleg valami egészen más.

A Ghymes dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje. A Ghymes-zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad. A zenekar vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló élő muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.

 

ATEMPO.sk