Bemutató


50 éves Orsovics Yvette karnagy, tanár

50 éves Orsovics Yvette karnagy, tanár

Ma ünnepli 50. születésnapját Orsovics Yvette karnagy, zenepedagógus, tankönyvszerző, aki négy komáromi és két nagymegyeri kórust vezet úgy, hogy közben két iskolában is oktat.

Égi hang – 60 éves Lovász Irén népdalénekes

Égi hang – 60 éves Lovász Irén népdalénekes

A Kossuth-díjas Lovász Irén az egyik legelismertebb magyar népdalénekes világszerte. Nemcsak énekes, hanem tudományos kutató is, a néprajztudomány kandidátusa, (PhD) akadémiai tudományos fokozatot szerzett már 1995-ben. Műsoraiban, előadásain előnyösen kapcsolódik össze tudományos felkészültsége és énekes előadói tehetsége.

Pap Vera

Amikor felmegy a függöny, akkor ki kell állni és játszani kell, nincs mese - Pap Vera emlékére

„Az ember attól színész, hogy keresi azokat a lehetőségeket, amikor kijátszhatja magából a lelkét.”

Pap Vera Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 1956. január 27-én látta meg a napvilágot Budapesten Pap János és Richter Mária gyermekeként. Gyermekkorát Kőbányán töltötte. Eredetileg bohóc szeretett volna lenni. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett 1979-ben (1975-től), és azóta volt a fővárosi Vígszínház társulatának tagja.

40 éves Szente Vajk

40 éves Szente Vajk

Ma ünnepli 40. születésnapját Szente Vajk Jászai Mari-díjas színész, rendező, drámaíró, műsorvezető.

Bródy János

75 éves Bródy János

Hetvenöt éve Budapesten született Bródy János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, gitáros, zeneszerző, szövegíró.

Gary Moore

„A bluest szeretem a legjobban játszani” - Gary Moore emlékére

Gary Moore, a világ egyik legjobb gitárosa volt. 1952. április 4-én született Belfastban, Észak-Írországban és a hatvanas évek vége óta volt aktív alkotó. Szólóéveit megelőzően, illetve részben azokkal párhuzamosan olyan remek hard rock zenekarokban játszott, mint a Skid Row, a Colosseum II és a Thin Lizzy. Utóbbi formációhoz fűződik a Whiskey in the Jar vagy a The Boys Are Back in Town című sláger.

Kún Csaba

Kún Csaba, a Ghymes együttes billentyűsének emlékére

Kún Csaba, a Ghymes együttes egykori billentyűse 1963. áprilisi 2-án Dunaszerdahelyen született és már alapiskolás korában elkezdett zongorát tanulni a helyi művészei iskolában. Tanulmányait a dunaszerdahelyi Elektrotechnikai szakközépiskolában folytatta, ez idő alatt 3 évig a Fortuna együttesben billentyűzött.

Öt éve hunyt el Krencsey Marianne színésznő

Öt éve hunyt el Krencsey Marianne színésznő

Öt éve hunyt el Krencsey Marianne, az ötvenes-hatvanas évek egyik legnépszerűbb magyar színésznője, akit olyan filmekben láthatott a közönség, mint A Liliomfi, Az aranyember vagy A Tenkes kapitány című sorozat.

35 éves Lady Gaga

35 éves Lady Gaga

Ma ünnepli 35. születésnapját Lady Gaga Oscar-díjas, kétszeres Golden Globe- és tizenkétszeres Grammy-díjas olasz származású amerikai énekesnő, dalszerző, színésznő.