Bemutató


Bács Ferenc

85 éve született Bács Ferenc színművész - rá emlékezünk

Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész az erdélyi Nagyszebenben (Sibiu) született 1936. június 19-én és Kolozsvárott nőtt fel. A marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színészfőiskolán szerzett diplomát, majd a Tompa Miklós vezette Székely Színház társulatához szerződött.

Tom Jones

Bányászgyerekből világsztár - Tom Jones születésnapjára

Ma ünnepel a walesi születésű Tom Jones, a Delilah, a Sex Bomb és a She's A Lady slágerek előadója. Szegény bányászcsaládba született 1940. június 7-én és iskolai pályafutása 16 éves korában már véget is ért, egy évvel később gyermeke és felesége volt. Kenyerét építőmunkásként és porszívó-ügynökösködéssel kereste, esténként bárokban énekelt ahol fel is fedezték.

Prince

A kis-nagy ember - Prince emlékére

Prince Oscar-, Golden Globe- és hétszeres Grammy-díjas zenész, énekes és dalszövegíró 1958. június 7-én az Egyesült Államokban született. Több mint három évtizedig meghatározó alakja volt a popzenének.

Felvidékről indult - Darvas Iván színművész emlékére

Felvidékről indult - Darvas Iván színművész emlékére

“Attól tartok, nem vagyok professzionista. Inkább hobbifélém a színjátszás.
Még azt is megkockáztatnám, hogy amatőr vagyok. Hiszen a szó azt jelenti: kedvtelésből foglalkozni valamivel.”

Darvas Iván a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész.

Pécsi Ildikó

Kerek élete volt - Pécsi Ildikóra emlékezünk

"Rendkívüli módon életszerető, kicsattanó a színpadon, gyönyörű, öröm volt ránézni. De nemcsak azért, mert szép volt, hanem azért, mert nagyon tehetséges is volt" - mondta Pécsi Ildikóról egykori osztályfőnöke, Szinetár Miklós.