Bemutató

Erdei Péter

Erdei Péter karnagy születésnapjára

Erdei Péter Liszt- és Bartók-Pásztory díjas karnagy Debrecenben született 1944. december 8-án. Zeneszerető családban nőtt fel, s a zenével már kiskorában kapcsolatba került.


Szilágyi István

85 éve született Szilágyi István, az ország Lópicije

Szilágyi István Aase-díjas színészművész 1937. december 7-én született Gyomán. 1961-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd az egri Gárdonyi Géza Színházhoz szerződött. 1965-től 1973-ig az Irodalmi Színpad, 1973 és 1975 között a Vidám Színpad tagja volt. 1975-ben a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött, 1976-ban a Vígszínház tagja lett. 1979-ben a Mafilm társulatához került.

Balázsovits Lajos, a Nemzet Színésze

Balázsovits Lajos, a Nemzet Színésze

Balázsovits Lajos, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Balázs Béla-díjas színész, színházi rendező és színigazgató, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 1946. december 4-én született Nagykanizsán.

Jimi Hendrix

A gitárember - 80 éve született Jimi Hendrix

80 éve született Jimi Hendrix legendás amerikai gitáros, énekes, zeneszerző, aki mind a mai napig valóságos kulturális ikonnak számít. Rajongók és kritikusok egyaránt elismerik kivételes tehetségét, sokak szerint Jimi Hendrix a valaha élt legjobb és legnagyobb hatású rockgitáros.

Arrivederci Amore - Flipper Öcsi emlékére

Arrivederci Amore - Flipper Öcsi emlékére

Jeszenszky Béla Tibor, művésznevén „Flipper Öcsi” énekes, dalszerző, zenész, a nyolcvanas évek szívtiprója volt és olyan együttesekből ismerhetjük, mint a Step, a Dolly Roll, vagy a Hungária.