Bemutató

85 éves Pásztor Erzsi színművésznő

85 éves Pásztor Erzsi színművésznő

Ma ünnepli 85. születésnapját Pásztor Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, akinek alakításai színpadon, filmben és szinkronban is egyaránt felejthetetlenek. A színművész gazdag életpályát tudhat maga mögött és ma is aktívan dolgozik. Játszik színházban, gyakran láthatjuk televíziós műsorokban, vagy éppen hallhatjuk valamelyik rádióműsor vendégeként.


105 éve született Simándy József, a legnépszerűbb Bánk bán

105 éve született Simándy József, a legnépszerűbb Bánk bán

105 éve született Simándy József Kossuth-díjas operaénekes, főiskolai tanár, érdemes és kiváló művész. Magyarország egyik leghíresebb tenoristája volt, akinek hangja és alakja elválaszthatatlanul forrt össze több magyar nemzedék tudatában Erkel Ferenc Bánk bán című operájának címszerepével.

Az orgona bűvöletében - 65 éves Szabó Imre

Az orgona bűvöletében - 65 éves Szabó Imre

Szabó Imre, a szlovákiai orgonaművészet egyik kiemelkedő alakja 1956. szeptember 9-én született Érsekújvárott. Orgonatanulmányait Baróti Istvánnál kezdte magánúton Budapesten, majd Pozsonyban folytatta, ahol a Zene-, Dráma- és Filmművészeti Főiskolán Ferdinand Klinda tanítványaként szerzett diplomát.

Freddie Mercury

75 éve született Freddie Mercury, a Queen kivételes tehetségű frontembere

A Queen legendás énekese 75 éve, 1946. szeptember 5-én perzsa párszi szülőktől a brit gyarmat afrikai Zanzibáron született Farrokh Bulsara néven, és Indiában nőtt fel. Már túl volt első együttesén, amikor a család a hatvanas évek végén Angliába költözött, ő pedig beiratkozott egy művészeti iskolába.

Laár András

Laár András egy igazi polihisztor

Laár András egy igazi polihisztor, humorista, költő, zeneszerző, színész, dalszövegíró és még buddhista pap is. Legtöbben viszont a KFT együttesből és a L’art pour l’art Társulatból ismerik.

Laux József

5 éve hunyt el Laux József dobos, az Omega és az LGT alapító tagja

Laux József dobos, az Omega és az LGT zenekarok alapítótagja 1943. május 8-án született Budapesten. Már a gimnáziumban zenekart hozott létre Kóbor Jánossal. A dobolás alapjait a Benkó Dixieland Band ütőse ismertette meg vele, lejárt a BDB próbáira és a bulikra, végül bekerült a zenekarba. A gimnázium után azért iratkozott be a Budapesti Műszaki Egyetemre, hogy időhaladékot nyerjen a katonaságtól, itt autógépészetet tanult.