Úton, Áronnal - Megjelent az ARONS Land Cargo Co. bemutatkozó albuma

Hajba Áron

Hajba Áront a The BlackBirds, Beatles emlékzenekar gitárosaként ismertem meg. Később megtudtam, hogy a Jazzékiel-ben is játszik. Illetve, már csak játszott, mivel szóló projektbe kezdett ARONS Land Cargo Co. név alatt. Always Closer Never There c. bemutatkozó albuma december 19-én jelent meg a Klinik lemezkiadónál.

”Itt volt az ideje, hogy készítsek egy olyan anyagot, amelyben végre megmutathatom azt is, ki vagyok én valójában” - nyilatkozta a zenész a Recorder-nek.

ARONS Land Cargo Co.

Tracklista

1. Caravan
2. Yellowed Photographs
3. No Mans Land
4. In The Middle Of Nothing
5. Fly
6. Simple Rule
7. Road to Canaan
8. Small and Great
9. Homeward Bound

 

Az album nyitódala, a Caravan - amely egy hosszú autóút alatt íródott - remekül megalapozza a hangulatot, és én igazából ez után se szállok ki a képzeletbeli volán mögül. A lendületesebb Yellowed Photographs alatt még levezetek pár mérföldet, majd a Senki földjén megállok tankolni, eszem egy hamburgert, és talán még egy cigit is elszívok, annyira adja magát ehhez a dalhoz.

Az album bővelkedik remek gitárjátékokban, az én fülemnek a Fly melódiái a legkedvesebbek.

Két dalhoz már videoklip is készült: a kislemezen is megjelent, egy szál gitáros Homeward Bound-hoz, valamint egy animációs kisfilm a Road to Canaan-hoz, melyet Áron testvére, Orsi készített.

Áron egyébként az egész albumot a testvéreivel vette fel (Hajba Imre - basszusgitár, Hajba Mátyás - gitár, Hajba László - dob), valamint a lemezen közreműködött még Tóth Attila hammond orgonán és Hajba Orsolya vokalistaként.

A folk, a blues és a southern rock kedvelői a Bandcamp-en megvásárolhatják az albumot.

Dobos Barbara Bacu, ATEMPO.sk
Fotó: Kósa Péter