A fül kényeztetése Volbeat módra

Volbeat

A Volbeat egy, 2001-ben Koppenhágában alakult dán rockegyüttes. Bár ez a rockegyüttes, mint jelzős szerkezet nem igazán tükrözi azt a zenei stílust, amit képviselnek. Nevük a „Vol” (volume, hangerő) és a „beat” (ütem) szavak összetételéből alakult ki (írja a wikipedia).

Zenéjüket hallgatva kicsit olyan érzésünk támad, mintha egy metalbandát állítottak volna Elvis Presley mögé kíséretnek. Ötvöződik zenéjükben megannyi stílus, amitől aztán az embernek jókedve, jó hangulata kerekedik és késztetést érez rá, hogy feljebb tekerje a hangerőt.

Rockabilly, heavy metal és punk rock elemekkel megtűzdelt zenéjük terjed mint valami ragályos betegség. Évről évre többen kíváncsiak koncertjeikre. 2013 április elején jelent meg Outlaw Gentlemen & Shady Ladies című új albumuk szinte minden dalát kedvelem. Elég színes zeneileg. Helyenként zúzós, helyenként lírai húrokat pengetnek a fiúk, de az egész felett minden esetben fülbemászó dallamok vezetik az hallgatót. Nagyon hallgatható. Jók a gitárszólók, különleges az énekes hangja, briliánsan összegyúrták ezt az albumot.

A Volbeat jelenlegi tagjai:

  • Michael Poulsen - ének, gitár
  • Rob Caggiano - gitár (2013 februárjától) 
  • Anders Kjølholm - basszusgitár
  • Jon Larsen - dob

Ami biztos, hogy az idei VOLT Fesztivál vendégei lesznek. Bízom benne, hogy egy jó zúzós koncertet adnak Dánia zenei képviselői.

Fagyas Róbert, aTEMPO.sk