Megjelent a lemez, amire 20 év múlva is emlékezni fogunk

Ed Sheeran

Több hónapnyi várakozás után megjelent Ed Sheeran várva várt albuma, a „÷” (Divide). Az énekes két slágerrel és további két friss megjelenéssel harangozta be legújabb nagylemezét, amely az eddigi legszemélyesebb és legjobban sikerült albuma lett.

A „÷” két fülbemászó dallal robbant be a köztudatba: a szexi, kísérletező „Shape of You” és a tradicionális brit folk elemeket tartalmazó „Castle on the Hill” egyszerre törtek a lejátszási listák élére, ahol a mai napig tartják az előkelő helyüket.

 

 

 

„Sejtettük, hogy a „Shape of You” rögtön tarolni fog, de én személy szerint nagyon hiszek a „Castle on the Hill”-ben is. Szerintem 20 év múlva a Castle lesz az a dal, amiről emlékezni fognak rám.” - mondta Ed egy a BBC-nek adott interjúban.

 

 

A két debütáló szám után jelent meg a következő „How Would You Feel” című ballada, amelyhez az énekes a szülinapja alkalmából egy élő videót készített és töltött fel az oldalaira. A következő meglepetés a napokban érkezett: Ed a 10 éves SBTV-n adta elő először legfrissebb, „Eraser” című dalát.

 

 

Az énekes bizakodó volt az albummal kapcsolatban:

„Az első lemezem után úgy éreztem, hogy a „The A Team”-et sosem leszek képes felülmúlni. Aztán megírtuk a „Thinking Out Loud”-ot, és megnyugodtam, hogy ez mégsem lehetetlen küldetés. Úgyhogy ennél a lemeznél már nyugodtan vágtam bele a munkálatokba, és ha engem kérdeztek, szerintem sikerült túlszárnyalnunk a „Thinking Out Loud”-ot.”

 

Ed Sheeran

 

„A „÷” egy kifejezetten boldog és pozitív album. Annyira boldogra sikerült, hogy még én is megijedtem tőle, és néhány vidám dalt ki is vettem a repertoárból. Úgyhogy most egyszerűen azt foglalja össze, aki és ami én vagyok. Nincsenek benne részeg ’mi lett volna, ha’ pillanatok, mert az életemben sincsenek már ilyenek. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem iszom! Csak hogy nem bánok már meg dolgokat.”

ATEMPO.sk