Harminchat zenészbaráttal készített új albumot Temesi Berci – ízelítő a JazzOn! fesztiválon

Harminchat zenészbaráttal készített új albumot Temesi Berci – ízelítő a JazzOn! fesztiválon

November végén debütált Temesi Berci harmadik szólóalbuma. Ez egy igazi nagy koprodukció, hisz harminchat zenészbarátja működik rajta közre. Az idei év utolsó jazzfesztiválján, a balassagyarmati JazzOn!-on egy kis ízelítőt is hallhatunk belőle.

“Az alkotásban eltelt húsz év alatt megélt barátságok, szakmai kapcsolatok, alkotás, emberi értékek inspiráltak.

Rengeteg csodás muzsikussal hozott össze a sors. 94 nagylemezen, több, mint 150 előadóval dolgozhattam együtt.

Szerettem volna megpecsételni a zene által kapott baráti szálakat, vagy adott esetben egy-egy dallal tisztelegni az általam mélyen tisztelt művészeknek.” - mondta a népszerű basszusgitáros, zenei rendező, producer.

 

 

Az 12 dalt tartalmazó, egyszerűen csak III. címet viselő korongon az Artisjus-díjas zenész olyan zenészkollégái közreműködnek mint Lombos Márton, Nagy Laci Gitano, Berkes Olivér, Oláh Gergő, Éliás Jr, Kálmán Tamás, Ferencz Péter Peet, Vavra Bence, Veres Mónika Nika és a vele duettet éneklő Bon-Bon-os Szolnoki Péter, de a gitárlegenda, Tátrai Tibor is hallható az albumon.

“Számomra ő a legnagyobb. Energia. Szellemiség. Nyers erő. Zene. Sosem feledem azokat a pillanatokat, mikor egy színpadon állhattam vele. Belegondolni is hátborzongató, mert mindig is szerettem volna vele egy lemezen dolgozni. Megpróbáltam, és neki köszönhetően, illetve Füstös Bálintnak (Margaret Island) létrejött egy csodás dal, melyet a családomnak írtam (My Family). Abban, hogy ez létrejöjjön, nagy szerepe volt Jávor Péternek, ifj.Tornóczky Ferinek (aki minden lemezemen gitározik), valamint Póka Egonnak, és a Kőbányai Zenei Stúdiónak.”

 

 

Az album másik érdekessége egy, a hazai basszusgitáros szcéna több generációján átívelő dal, a ‘77-es jazz bass.

“Számomra ez az album egy kultúrmisszió része, melyet sok éve igyekszem létrehozni.

A kollégáimra, és a barátságukra nagyon büszke vagyok, ezért szerettem volna egy basszusgitáros barátságot megpecsételő dalt is írni. Póka Egon, Szappanos György, Horváth Pluto József, Megyaszay István, Máthé Laci, Gudics Martin, Domján Gábor (Muriel), Anga-Kis Miklós (Useme), Laczik Ferenc (Beatrice), Fehérvári Attila (Black-Out, Special Providence) vett rész ebben a rendhagyó, és talán a világon egyedülálló összefogásban.”

 

Temesi Berci

 

Tracklista

1. Cooperation
2. Summer Vibe
3. Gyermekek Vagyunk
4. Lost In Paradise
5. Ki Ez A Lány
6. Sziklák Közt A Rózsa
7. How To Funk
8. Tenyérnyi Kánaán
9. 77-es Jazz Bass
10. My Family
11. How To Funk (Instrumental Jazzy Version)
12. Better Place (Remastered Version)

 

A Hangfoglaló Program mentoraként is dolgozó művész a tervek szerint a jövő év első felében kibővített tartalommal, nyomtatott formában jelenteti meg a korábban e-bookként kiadott Elégedettség című motivációs könyvét (mellékleteként az eddigi három szólólemezét is tartalmazni fogja). “A célom, hogy teljes képet kapjon az olvasó arról, amit pozitív motivációként az elmúlt években papírra vetettem. 20 szakmai év gondolatai, és alkotásai egy kisebb csomagban. Keretbe foglalva eddigi munkásságomat.”

Temesi Berci jövőre egy big band hangszerelésű nagykoncerttel tér vissza februárban, majd egy zenés dokumentumfilmmel készül.

Az idei évet december 29-én Balassagyarmaton zárja, ahol a JazzOn! fesztivál első napján lép színpadra olyan közreműködőkkel, mint Ferencz Péter Peet, Köles Eliza, Lombos Marci vagy Szappanos György.

ATEMPO.sk
Fotó: Rosta Márk