Belau – bemutatjuk az idei Nagy-Szín-Pad! versenyzőit

Május 2-től újra fesztiválhangulat költözik az Akváriumba. Ötödik alkalommal indul a koncertező előadók legrangosabb hazai versenye, a Nagy-Szín-Pad!

Bemutatunk egy újabb fellépő zenekart, ezúttal a Belau-t.

A 2015-ben alakult Belau üzenete egyszerű: próbáljunk meg kiszakadni a hétköznapi nyüzsgésből és igyekezzünk megélni a pillanatot. Debütáló daluk 2015. végén látott napvilágot, Island of Promise címmel, és bekerült az Aranyélet című HBO Magyarország sorozatba, a Deezer Magyarország szerkesztőinek az éves kedvencei közé, az Index legjobb 2015-ös dalai közé, előszeretettel játszotta a Petőfi Rádió is. A hozzá tartozó kisfilm megnyerte az első magyar Klipszemlét és számos magazinnál bekerült az év legjobb klipjei válogatásba, nézettsége több, mint 500 ezer megtekintésnél jár.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

2016 Novemberében jelent meg „The Odyssey” című bemutatkozó lemezük, amely lemezbemutató koncertjüket az A38 Hajón tartották dupla teltházzal. Az album Fonogram-díjat nyert az év elektronikus zenei lemeze kategóriában. Az első nagylemezükhöz tartozó remix EP egyik dalát a BBC Radio 1 is lejátszotta.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

2017-ben felkerült a zenekar az EBBA listára egyedüli magyarként. A Belau két év alatt több, mint 110 koncertet adott 15 országban, olyan fesztiválokon, mint a Eurosonic, az SXSW, a Reeperbahn, a Sziget Festival Official, az Untold, vagy a Balaton Sound Official.

ATEMPO.sk / Nagy-Szín-Pad