Elkészült Király Viktor új albuma 3rd Dimension címmel

Király Viktor elkészítette harmadik stúdióalbumát. A 3rd Dimension ma jelenik meg, az anyagon tavalyi nagy rádiós slágere, a Fire, valamint A Dal 2014-ben előadott és a legjobb négy közé jutott Running Out of Time is szerepel.

Az idei Viva Comet legjobb férfi előadójának választott Király Viktor újlemeze, a 3rd Dimension négy évvel követi a legutóbbi, Solo című albumot, amelyen a most 30 éves, New York-i születésű énekes első nagy slágere, a címadó Solo is hallható volt.

Az új anyagon szerepel három már ismert szám: a Mahasz 2013-as rádiós Top 100 listáján az első helyen végzett Fire, a januárban megjelent és a legendás amerikai hiphop-csapat, a Run-DMC alapító tagjával, Darryl DMC McDaniels közreműködésével készített Running Out of Time, valamint a Work című kislemezdal.

  

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Ezeken kívül nyolc új saját szerzemény hallható az albumon, a 3rd Dimension, a Chasing Demons, a Way Back Home, a Find (A Way To Your Heart), az Exhale, az Electricity, a Kill Me Slow és a Love Fugitive. A zenéket és szövegeket egyaránt az énekes írta, és a hangszerelés legnagyobb részét is elvégezte.

Az album elkészítésében hazai és külföldi zenészek, producerek csatlakoztak Király Viktorhoz, köztük Szabó Márton, Nagy Lajos (A'goge Beatz), édesapja, Király Tamás, Dave Martin, a londoni Diamond Duggal, valamint a New York-i The Cutting Room Recording Studios munkatársai, akik korábban olyan előadók dalain dolgoztak, mint John Legend, Lana Del Rey vagy Prince. Ebben a New York-i stúdióban történt a lemez keverése és maszterelése is. A címadó 3rd Dimensionben szövegíróként és rapperként közreműködik az Irie Maffiából ismert MC Kemon. Az albumon szerepel a Légzés című felvétel, amely a koncertekről már ismert Exhale magyar nyelvű változata, szövegét Molnár Ferenc Caramel írta. 2010 óta ez Király Viktor első magyar nyelven énekelt szólódala.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A 3rd Dimension című lemezt Király Viktor ma délután mutatja be a budapesti Westend City Center szökőkútjánál. Az albumról kimásolt következő kislemez az Exhale (Lélegzés), melyhez az előadó háromdimenziós videoklipet forgat. Az énekes a közeljövőben albumbemutató koncerten élő zenekarral is előadja új dalait és a már ismert slágereket.

Az album digitális változata november 28-tól érhető el az ismert zeneszolgáltatóknál.

aTEMPO.sk / MTI