45 éves Kiss Szilvia színésznő

Kiss Szilvia

A komáromi származású Kiss Szilvia, akit elsősorban a Csavar Színház oszlopos tagjaként ismerhetünk 1975. augusztus másodikán született.

Tanulmányait szülővárosában végezte, majd az 1996–1997-es évadban a Kassai Thália Színház tagja lett. Innen került a pozsonyi Szépművészeti Egyetemre, ahol 2003-ban szerzett színészdiplomát.

2003-tól újból Kassára szerződött, majd játszott a Komáromi Jókai Színházban, az ugyancsak komáromi Teátrum Színházi Polgári Társulás, ill. a dunaszerdahelyi SZEVASZ Színház előadásaiban, valamint a Kisvárdai Várszínházban és pozsonyi Arénában is.

 

Kiss Szilvia

OTT VOLTUNK: Jelenetek egy házasságból - Szerelem és gyűlölet testközelből

 

2007-ben alapították meg férjével, Gál Tamással a Csavar Színházat (Csallóközi Vándorok rövidítése), amellyel bejárták az egész Kárpát-medencét, számos díjban részesültek és igazán különleges produkciókat hoztak létre.

Azóta a Soproni Petőfi Színház előadásaiban is bemutatkozott, valamint A Thália Színházba is visszatért.

A színház mellett számos filmben is szerepelt, 2019-ben az egyik szlovák kereskedelmi televízió Mentőosztag (Záchranári) című, szlovák nyelvű sorozatban is bizonyított.

 

Kiss Szilvia

 

Hetényben él családjával és férje mellett lánya, Gál Réka is egyre sikeresebb, hisz már egy magyar TV sorozatban is szerepet kapott.

A hetényi Gál Réka Ágota is szerepet kapott A Tanár című sorozat folytatásában

„Jelen kell lennünk a kulturális és társadalmi élet számos színterén” - Gál Tamás már ma munkához lát

Isten éltesse sokáig Kiss Szilviát :)

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Soproni Petőfi Színház, JOJ