Nekem senki sem hegedül - Pierrot születésnapjára

Pierrot, azaz Marosi Z. Tamás Fonogram – Magyar Zenei Díjas és EMeRTon-díjas magyar zeneszerző, előadó, dalszövegíró, producer és játékfejlesztő ma ünnepli születésnapját.

Zenei pályája 1986-ban indult a Pierrot művésznév felvételével – ezután 10 évig takarta fél arcát a szomorúbohóc-maszk. Első nagylemeze, a Babaházak 1990-ben jelent meg. Után a Nekem senki sem hegedül majd a Levelek a Holdba. Összesen mintegy 40 albumot jegyez szerzőként illetve producerként. Ezek közül 10 saját szerzői album.

 

 

Színpadi művek és játékfilmek zenéi is fűződnek nevéhez.

Producerként együtt dolgozott többek között Sipos F. Tamással, a Pa-dö-dő-vel, Ganxsta Zolee és a Kartel-el, Császár Előddel, O.J. Sámsonnal, a BlaBla és a Rémember zenekarral, továbbá Nagy Edmonddal is.

 

 

Az 1988-ban indult Danubius Rádió zenei szerkesztője volt, de készített hangszertörténeti sorozatot is az MTV-nek.

Játékfejlesztéssel 1998 óta foglalkozik, 2000-ben saját lemezkiadót alapított. A Private Moon Studios vezetője és kreatív producere.

A 2000-es évek elejétől mindmáig rendszeresen vett és vesz részt kritikusként, zsűritagként zenei tehetségkutató versenyeken. Ezek közül a legismertebb a TV2 Megasztár, vagy a köztévé A Dal c. műsora. A Megasztár első két részében zenei producer szerepét is ellátta.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Schiller Noa