40 éves Temesi Berci - szimfonikus dupla albummal ünnepel

Szimfonikus dupla nagylemezt készített az ország egyik legfoglalkoztatottabb basszusgitáros-dalszerzője, zenei rendezője, Temesi Berci, aki a mai napon ünnepli 40-ik születésnapját.

A most megjelenő Symphosium 40 a szólókarrierje negyedik nagylemeze, melynek egyik lemezen kizárólag basszusgitár központú instrumentális szerzemények kaptak helyet, míg a másikon énekesekkel rögzített dalok szerepelnek. A dupla album kizárólag szimfonikus hangszerelésű dalokat tartalmaz, a kiadvány különlegessége, hogy munkálatokban csaknem 100 művész működött közre Budapesttől Göteborgig.

OTT VOLTUNK: Temesi Berci és szupercsapata teltházat hozott a JazzOn! fesztiválon

A klasszikus zenészek az ország legismertebb szimfonikus zenekarainak tagjai, de ebben a felállásban kizárólag Temesi Berci lemeze kedvéért játszottak együtt. A dalokat Bubenyák Zoltán társszerző hangszerelte, de a mixelés és a masterelés is az ő munkáját dicséri, míg a partitúrákat Werner Gábor írta. A dalszövegek Lombos El Marci, Kálmán Tamás és Nagy Kristóf Bozont munkáji.

Zeneszerzőként közreműködött többek közt a svéd szerzőpáros, Andrea Björkman és Adriana Pupavac (akik az elmúlt években több slágert írtak már az Eurovíziós Dalfesztivál előadóinak), valamint Nagy Laci Gitano, aki gitározik is a lemezen. Szintén közreműködött Szolnoki Péter, a Bon Bon zenekar énekese fuvolán, hegedűn Ferencz Péter „Peet”, a Peet Project zenekar alapítója, valamint trombitán Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra művészeti vezetője.

A Symphosium 40 című dupla lemez másfél éven keresztül készült és olyan énekesek mutatkoznak be rajta, mint Veres Mónika Nika, Szolnoki Péter, Kálmán Tamás, Bencsik Tamara, Vavra Bence, Berkes Olivér, Temesi Berci és Nagy Laci Gitano.

Az első nyilvánosságra hozott dala az Eltűnik a távolság címet kapta.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk
Fotó: Zaťko Ervin