40 éves Olasz István felvidéki színész, lemezlovas

40 éves Olasz István felvidéki színész, lemezlovas

Ma 40 éves Olasz István, akit elsősorban a Komáromi Jókai Színház színészeként és Dilemma név alatt lemezlovasként ismerhetünk.

Galántán született 1980. november 10-én. Gimnáziumba szülővárosában járt és már diákkorában versmondó versenyek résztvevője, majd a dunaszerdahelyi Fókusz Diákszínpad tagja is volt. 1999–2003 között színészdiplomát szerzett a pozsonyi Színművészeti Főiskolán Martin Huba és Emília Vášáryová osztályában, majd a Komáromi Jókai Színházhoz szerződött, ahol ma is dolgozik.

Többször vendégszerepelt a Szevasz Színház előadásaiban, de az Epopteia és a Csavar Színház fellépésein is láthattuk őt. 2002-ben Boráros Imrével az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában vett részt előadói körúton.

2004-ben Ferenczy Anna-díjjal jutalmazták.

 

Olasz István és Bandor Éva

 

Színészként jobban vonzódik az alternatívabb formák, radikálisabb megnyilvánulások, bátrabb módszerek felé. Ezt különböző vendégszereplések mellett a City Reboot polgári társulás égisze alatt tudja kiélni, ahol Bandor Évával a SZER + ELEM + EZ? előadásban valamint De mi lett a nővel? című előadásban is láthatjuk.

VIDEÓTÁR: Szórakozz a 10 éves AHOGY ESIK, ÚGY PUFFAN csapatával online

Rendszeresen közreműködik az Ahogy esik, úgy puffan, valamint Itt és most című improvizációs műsorokban. Molnár Csaba és Prikler Mátyás filmjeiben játszott, de egy kis szerepben Hajdú Szabolcs Délibábban is láthattuk.

 

Olasz István Dilemma

 

Fülbe-való címmel szerkesztett és vezetett műsort a Pátria Rádióban, majd Big Dilemmaz címmel indított saját podcastot.

Itt a jubileumi 50-es Big Dilemmaz – hallgasd meg Olasz István legújabb műsorát

Dilemma néven DJ-ként is láthatjuk őt a lemezjátszók mögött, ahol elsősorban a funk, nu jazz, house és a drum and bass stílusokat részesíti előnybe. A bakelitek nagy gyűjtője.

Boldog születésnapot kívánunk neki mi is!

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Komáromi Jókai Színház, Cséfalvay Á. András