A reszelős hangú, skót csibész, Rod Stewart

Rod Stewart

Ma ünnepli születésnapját Rod Stewart Grammy-díjas brit énekes, aki 1967 és 1975 között a Jeff Beck Group, majd a Faces zenakar tagja volt. A Faces története 1975-ben az énekes kilépésével véget ért, Stewart szólóban folytatta. Abban az évben a poposabb hangvételű Sailing, a következő évben a Tonight Is The Night ért a lista csúcsára, 1978-ban a Do Ya Think I’m Sexy? című dalával Angliában és Amerikában is tarolt.

Szólóénekesként több mint 250 millió lemezt adott el világszerte. Nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint a Sailing, a The First Cut Is The Deepest, a Rhythm of My Heart, a Baby Jane, a Maggie May, a Da Ya Think I1m Sexy?, a Have I Told You Lately vagy a You're In My Heart.

 

 

Rod Londonban született 1945. január 10-én. Eredetileg futballistának indult, aki kezdetben még sírásóként dolgozott, végül kétszer is a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagjává választották. Számos sikere közé tartozik hat egymást követő slágerlista-vezető albuma az Egyesült Királyságban, négy stúdiólemeze az amerikai Billboard albumlistán, 62 slágerlistás dala, vagy az, hogy 2016-ben lovaggá ütötték zenei és jótékonysági munkásságáért, ezért azóta a Sir Rod Stewart nevet viseli.

 

 

Az énekes 2013-ban megjelent Time című albumával 37 év után került ismét a brit slágerlista élére. Legutóbbi stúdiólemeze, a Blood Red Roses 2018-ban jelent meg és szintén az első helyre került.

2019-ben, zenei karrierjének 50. évfordulóját a You’re In My Heart című albumával koronázta meg, melyen legismertebb dalait a Royal Philharmonic Orchestrával adta elő.

 

 

Rod Stewart már öt alkalommal lépett fel Magyarországon, legutóbb 2018-ban a Papp László Budapest Sportarénában, előtte pedig 2010-ben 250 ezer néző előtt énekelt a Kapcsolat koncerten a fővárosi 56-osok terén.

EZ, ATEMPO.sk