45 éves Molnár Xénia felvidéki színésznő

Ma ünnepli 45. születésnapját Molnár Xénia, a szlovákiai magyar színházi élet egyik kiemelkedő alakja, aki többek közt játszott Koltai Róberttel is a Világszámban.

 

A Komáromban élő ragyolci színésznő 1976. március 9-én született. Általános iskolába szülőfalujába járt, majd a gimnáziumi éveket Füleken töltötte. Diákként a Füleki Zsákszínházban tevékenykedett.

Az érettségi vizsga után 1994-ben került a Komáromi Jókai Színházba. Két év elteltével átszerződött a Kassai Thália Színházhoz, ahol három évet töltött. A pozsonyi Színművészeti Főiskolán színész szakon végzett 2002-ben majd újra a Komáromi Jókai Színház társulati tagja lett.

Számos szerepet kapott mindkét szlovákiai magyar kőszínházban, de filmekben is láthattuk. Játszott Koltai Róberttel a Világszám-ban (2004), de szlovák filmekben is szerepelt (Kruté radosti, Marhuľový ostrov).

 

Molnár Xénia

 

2013-tól szabadúszó színészként tevékenykedett, játszott Dráfi Mátyásnál (Teátrum), Benes Ildikóéknál, Gál Tamásnál a Csavar színházban, valamint drámapedagógiát tanított gyerekeknek.

2020-tól újra a Komáromi Jókai Színház társulati tagja lett. Újabb filmszerepekre is felkérték, Prikler Mátyás Hatalom című alkotásokban is láthatjuk.

Isten éltesse sokáig :)

ATEMPO.sk
Fotó: gomorilap.sk