45 éves Polyák Lilla énekesnő, színésznő

45 éves Polyák Lilla énekesnő, színésznő

Ma ünnepli 45. születésnapját Polyák Lilla énekesnő, színésznő.

Győrben született 1976. március 16-án. Előbb a győri Révai Miklós Gimnázium tanulója volt, majd 17 évesen elköltözött Budapestre és 1994-ben a Madách Imre Gimnáziumban érettségizett. Ezt követően egy évet töltött a Győri Nemzeti Színházban, ahol rábízták a Kölyök szerepét A padlás című musicalben.

1995-ben felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskola prózai tagozatára. Horvai István és Máté Gábor osztályába járt. Már a Vígszínházban töltött gyakorlata során főszerepet kapott, ő alakította Dorothy-t az Óz, a csodák csodája című előadásban. 1999-ben szerzett diplomát.

Még ebben az évben szerződtették Bécsbe, a Mozart! című musicalben Waldstätten bárónőt alakította. Turnézott az Abba Tribute és Rockin' című zenés előadásokkal, majd szintén Bécsben játszott a Moby Dick című produkcióban.

 

 

2002-ben tért haza Magyarországra, ahol számos musicalben játszott Budapesten és vidéken egyaránt.

A Budapesti Operettszínház társulatával Ausztriában, Németországban és Svájcban turnézik 2010 óta, ahol a Szépség és a Szörnyeteg című musicalt adják elő. Magyarországon is játszik a Madách Színház és az Operettszínház darabjaiban.

Olyan szerepekben láthattuk, mint a Dajka a Rómeó és Júliában, Webber József és a színes szélesvásznú álomkabát című musicalében a Narrátor, a Tó Úrnőja a Spamalot című humorral teli produkcióban, Mária Magdolnát a Jézus Krisztus Szupersztárban, a Csoportterápia című produkcióban Natasa, Kozmutza Flórát kelti életre az Én, József Attila című zenés előadásban, és ő játssza Mary Poppinst, a világhírű Disney-szuperprodukció címszerepét is.

2016-ban a Sztárban Sztár negyedik évadának egyik versenyzője volt. 2019 őszétől pedig minden este találkozhatnak vele a TV nézők a Mintaapák c. sorozatban.

 

 

Énekesnőként is szép sikereket tudhat magáénak, számos mese betétdalát énekelte és több musical CD-n is közreműködött. Énekesi karrierjének fontos állomása volt, mikor 2008-ban megnyerte az M1 Csináljuk a Fesztivált című műsorát a világhírű Woman in Love című dal előadásával. Volt férjével, Homonnay Zsolttal két közös lemezük jelent meg. A Ketten című albumot 2009-ben adták ki és hamarosan aranylemez lett. Második lemezük 2010-ben jelent meg Két szív címmel. 2013-ban az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválogatójában a Valami más című dala a középdöntőig menetelt, 2014-ben pedig a Karcolás c. sláger került a legjobb 30 dal közé. 2014-ben megjelent a Most és Mindörökké című első szóló válogatás albuma. Eddig 5 hangoskönyv látott napvilágot felolvasásában.

ATEMPO.sk
Fotó: Sárosi Zoltán, Wikipédia