40 éves Lajos András színművész

40 éves Lajos András színművész

Ma ünnepli 40. születésnapját Lajos András színművész.

Szülőfaluja a felvidéki Dunamocs, ahol 1981. április 6-án látta meg a napvilágot. Az érettségi évében a komáromi Gimisz Színpad A dzsungel könyve című előadásában Balu alakításáért Ferenczy Anna Díjat kapott.

A komáromi Selye János Gimnázium elvégzése után az Új Színház stúdiójában ismerkedett a színházzal. 2004-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Hegedűs D. Géza és Révész Ágota osztályában.

 

Lajos András

 

Negyedévesként az osztállyal Milánóban vendégszerepelt a Zsámbéki Gábor által rendezett Csehov-vizsgával. Egyetemi hallgatóként a Pesti Színházban a Varrónők című előadásban debütált.

2004-ben a Vígszínházhoz szerződött, 2010-ben a Szputnyik Hajózási Társaság | Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet – Labor tagja lett. 2013-tól újra a Vígszínház színésze volt 2015-ig, amikor is a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött.

Felvidék- és Magyarország szerte is nagy sikert aratott Soóky László monodrámáival (Egy disznótor pontos leírása, Papa különböző hangszereken hegedül).

 

Lajos András

 

2020-ban az Évad színésze lett a Miskolci Nemzeti Színházban.

„Az a legfőbb, hogy élményt tudjak adni a közönségnek. Az előadások alkalmával mindig úgy érzem, hogy gyümölcsözik a befektetett energia.” – fogalmazott a díj átvételekor a színművész.

Lajos Andrást színházi előadások mellett több filmben is láthatta a közönség.

Jelenleg családjával Budapesten él, két lánya született.

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Hajdufi Péter (borítókép), Miskolci Nemzeti Színház, Vajda János / MTI