Júlia nem akar a földön járni - 60 éves Vincze Lilla (+KONCERTVIDEÓ)

Vincze Lilla karrierje több mint harminc éve indult a Napoleon Boulevard-ral, amit később szólóban folytatott. Mellett zenepedagógusként is dolgozik, színpadon játszott és A Dal-ban is zsűrizett.

Az EMeRTon-díjas magyar énekesnő, szövegíró Siófokon született 1961. június 5-én.

Az 1986-os siófoki Interpop Fesztiválon vált ismertté a Napoleon Boulevard együttessel, amikor megnyerték a rendezvényt. Négy albumot készítettek, majd 1990-ben külön váltak útjaik és az énekesnő Cziglán Istvánnal dolgozott tovább.

Hét szóló lemeze jelent meg, majd a 2000-es években crossover stílusra váltott. 2008-ban ebben a stílusban készült el Angyalnak, madárnak c. eddigi utolsó szóló lemeze.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

2009-ben újra összeállt a Napoleon Boulevard és két albumot is kiadtak.

Vincze Lilla 2000 óta saját énekiskolát működtet, tanári diplomával rendelkezik. Több színházi produkcióban is részt vett, játszotta Édith Piafot a Ruttkai Éva Színház színpadán. Templomi koncerteket ad, kamarazenekarral lép fel és a Rajkó zenekarral is együtt dolgozik.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

2017-ben szerepelt A nagy duett c. műsorban, duettpartnere Apáti Bence volt. 2019-ben és 2020-ban pedig A Dal zsűritagja volt.

Vincze Lillával alig készültek koncertfelvételek, az énekesnő 30 éves pályafutását összegző koncertet rögzítették 2016-ban és évekkel előtte jelent meg egy DVD, így a 2018-ban az Akusztik-sorozatban rögzített felvétel hiánypótlónak is tekinthető.

A koncerten különleges vendéggel, Kardos-Horváth Janóval énekli el Vincze Lilla a Napoleon Boulevard egyik legnagyobb slágerét, a Júlia nem akar a földön járni című dalt. Emellett egy Kaukázus-dalt is elénekelnek. Mindezek mellett elhangzik még mások mellett a Szállj velem, az Uram, segíts!, a Fogd meg a kezem, a Védd magad! és a Milord című szerzemény is.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

EZ, ATEMPO.sk