Megjelent a Klusters debüt-albuma

Klusters

A 2013-ban indított elektronikus popzenét játszó Klusters egy olyan műfajban készítette el bemutatkozó albumát, amely bár Európa-szerte rendkívül népszerű, csekély számú magyarországi képviselővel rendelkezik. A producerpáros kiállva a klasszikus lemezformátum mellett egy konceptalbumot rögzített, melyet a hozzá tartozó vizuális illusztrációkkal együtt egy minisite-on nyújt át a közönségnek. A lemez címe Olbers’ Paradox.

A duó - Barcsa Balázs és Juhász Huba Taksony – kilenc számot vett fel saját stúdiójában, állandó énekesnőjük Kozaróczy Malla közreműködésével. Hangzásvilágukra jellemző a popzenei megközelítés keveredése a kortárs elektronikával és pszichedeliával. A közel 45 perces lemezen találunk rádióbarát, dalközpontú számokat valamint downtempós, melankólikus trackeket is. Legfontosabb zenei hatásaiknak az Archive, Hooverphonic, M83 és Pink Floyd zenekarokat jelölik meg, de elsődleges inspirációs forrásként a vintage hangszereket szeretik megemlíteni.

Barcsa Balázs és Juhász Huba Taksony

Kozaróczy Malla

Az angol nyelven írott dalok egy központi témát járnak körül, ezzel tartalmi egységet teremtve a lemezen. A dalszövegek az ember tudatalattijában játszódó eseményeket dolgozzák fel, mint az emlékek, álmok és a mély, irányíthatatlan érzelmek. Az elmében létező képzetek akadályozzák, hogy a valóságra koncentrálhassunk, vagy éppen hozzásegítenek ahhoz? Egy belső univerzum teljesebbé teszi az életet, vagy csak eltereli a figyelmet arról? Az Olbers’ Paradox ilyen és ehhez hasonló kérdések felé irányítja a hallgatót.

„Az albumhoz készített minisite-tal az volt a célunk,” - fogalmazta meg Juhász Huba - „hogy a lemezformátum szépségeit, amihez hozzátartozik a végiglapozható artwork is, valamilyen módon online felületen valósítsuk meg. Ezzel némileg szembe megyünk az aktuális trendekkel, de bízunk benne, hogy lesz megfelelő befogadóközönsége az elképzelésünknek.”

 

 

A Klusters a közeljövőben elsősorban az album promóciójával és a koncertekre történő felkészüléssel fogja tölteni az idejét. Terveik szerint a 2015-ös tavaszi klubszezon alatt mutatkoznak be élőben, majd részt vesznek nyári fesztiválokon is. A rádiókban történő megjelenések mellett különböző session-videókkal szeretnének az online felületeken is jelen lenni.

A teljes lemez elérhető a olbersparadox.com weboldalon a hozzá tartozó vizuális anyaggal együtt!

ATEMPO.sk