60 éves Scherer Péter színész

Ma ünnepli kerek születésnapját Scherer Péter Jászai Mari-díjas színész, aki számos nagyszerű alkotásban csillogtatta már meg tehetségét, legyen szó színházról, sorozatbéli, filmes, vagy épp szinkronszerepekről.

“A népszerűség mulandó, a lényeg az, hogy az embernek valahogyan meg kell próbálni normálisnak maradni.”

 

Scherer Péter 1961. november 16-án született Ajkán Scherer József és Jány Zsuzsanna gyermekeként. 1980-ban érettségizett a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban, felsőfokú tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

1984-től tagja volt az Arvisura Színházi Társulatnak, a Bárka Színháznak és a Krétakör Színháznak is. Jelenleg a Nézőművészeti Kft. és a Centrál Színház színpadán is rendszeresen szerepel.

Olyan mozikban láthattuk már mint a Kontroll, az Argo, az Egy bolond százat csinál, a Papírkutyák, a Szuperbojz, a Made in Hungária, A vizsga, a Valami Amerika és a Kincsem. Év végén a Nagykarácsony című új filmben is feltűnik. Sorozatokban is szerepel, az Apatigris, a Válótársak, a Tóth János filmekben vagy épp a Beugró improvizációs műsorban is láthattuk már. Állandó filmes partnere Mucsi Zoltán.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Színházi és filmes munkái mellett rendszeresen szinkronizál. Hallhatjuk a hangját a Gru, a Volt animációs filmekben, vagy épp a A galaxis őrzőiben.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Munkásságért 2007-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, 2009-ben Jászai Mari-díjban részesült, 2020-ban pedig ő kapta Karinthy-gyűrűt.

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Nemzeti Filmintézet