50 éves Till Attila, az örökmozgó

50 éves Till Attila, az örökmozgó

Ma ünnepli 50. születésnapját Till Attila, az örökmozgó riporter, műsorvezető, rendező. Értékes kulturális magazinok, nagy sikerű televíziós műsorok és díjazott filmek is fűződnek a nevéhez.

Till Attila Budapesten született 1971. december 3-án. Középiskolai tanulmányainak befejezése után a Magyar Képzőművészeti Főiskola Intermédia szakán végzett 2001-ben.

Festőnek készült, de a média világában találta meg helyét. Az elmúlt években több televízióban is megfordult mint kulturális műsorvezető.

Tévés pályafutását 1994-ben a MTV1-nél kezdte, a Múzsa kulturális híradó hétvégi ajánlójaként. Ezt követően a TV3 Menjünk!, majd 72 óra című műsorát vezette, amit 1999-ben az Év Riportere díjjal ismertek el a Kamera Hungária fesztiválon.

2002-ben került a TV2-höz, és mai napig hűséges hozzájuk. A Jó reggelt Magyarország Mixer című kulturális ajánlóműsorában láthatták először, majd

vezette három éven át a Propaganda kulturális magazint, amely 2005-ben Joseph Pulitzer-emlékdíjat kapott. A műsor újra látható a TV2-n és a Youtubeon is.

 

 

A csatorna új vezetése Liptai Claudia mellett 2002-ben őt bízta meg a Big Brother valóságshow vezetésével. 2003-tól ő vezette a Megasztár című tehetségkutatót is, ez hozta el számára az igazi országos ismertséget. A Megasztár kisebb megszakításokkal ugyan, de hat évadot élt meg.

2007-ben munkáját Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel ismerték el.

Olyan műsorokat vezetett mint a Sztárban sztár leszek!, A nagy duett, Mr és Mrs, Ninja Warrior Hungary.

Tagja a Road Movie csapatának és ő készíti a Road Movie Guide kisfilmeket a klipekhez.

 

 

Rendezőként, forgatókönyvíróként is bemutatkozott már. Till Attila első játékfilmja a Pánik volt, a felvidéki Gubik Ágival a főszerepben, amiért a 39. Magyar Filmszemle elnyerte a Legjobb női alakítás díját is.

A 2016-ban bemutatott Tiszta szívvel akció-vígjátéka pedig újabb elismeréseket hozott Attilának. És nem mellesleg a tervek szerint Noah Wyle – a Vészhelyzet sorozat egykori jól ismert Carter doktora, – nemrégiben alapított produkciós cége, a Slippery Moon Productions a Warner Bros. TV-vel közösen minisorozatot fejleszt a filmből.

Till Attila filmjéből amerikai minisorozatot fejleszt Noah Wyle, a Vészhelyzet sztárja

EZ, ATEMPO.sk