Megjelent a ROCK 4 ALL válogatás CD

A Vision SD Pictures Ügynökség Špaňo Jánossal, a Hammer World magazinnal és a MotorsHang rádióval karöltve megjelentette a független zenészek sorrendben 9. válogatás CD-jét ROCK 4 ALL – Radio Hits Vol.9. címmel. A lemezen 14 többnyire rock zenét játszó zenekar szerepel Szlovákia és Magyarország különböző régióiból.

 

A CD-t a csak lányokból álló Poison Candy zenekar nyitja Too Late című dalával. A banda megalakuásának oka legfőképpen a 70-es, 80-as évek zenekarai, amelyek képesek voltak magukkal ragadni a rajongókat nemcsak alapos rock bevágásokkal, hanem látványos show műsoraikkal vagy akár átláthatatlan imázsukkal, kívül maradva minden konvención. „Mivelhogy ereinkben a Rock 'n' Roll nevű méreg kering, és egyúttal alkalmasak vagyunk arra is, hogy megédesítsük minden rocker életét, elneveztük hát magunkat Poison Candynek.”

 

 

Revoltage – egy kalózhajó legénységének törekvése a szabadságért, amely legyőzi a villámokkal, dörgésekkel teli viharos óceánt! Az élethez hozzátartozik a boldogság keresése úgy, mint a miszticizmus vagy a szerelem. Fölösleges szenvedni, kétségbeesni, a remény a helyes út. Ehhez ragaszkodnak az együttes tagjai az első EP-től, és erről szól az I Believe című daluk is.

 

A Leaving Speechless a Gilotin együttes Relative Perspective című albumának a bevezető dala, egy vérbeli modern rock elemekkel tűzdelt szerzemény, melyhez hozzájárult Ketch Up, a MadDogX együttes rekedtes hangú énekese. A dal szövege elgondolkodtató, küldetése is az, hogy minden embert megszólítson. A zenekar több helyen bemutatkozott Szlovákiában és Magyarországon is. Az említett albumukat Benkő László (Omega) keresztelte meg.

 

 

Az Egon zenekar egy régebbi kislemezét, a Heaven címűt ültette át CD-re, amely egy pop-rock ballada a 90-es évek zenéjétől inspirálva. A banda nemcsak kislemezt adott ki külföldön sikeresen, hanem a legutóbbi Miracles című albumát is, de írtak dalt is a Kotman 3. című filmhez.

 

A Redneck Roadkill zenekar az USA déli államainak country zenéjével mutatkozik be, daluk címe Death for the Liver. A csapat 2013-ban alakult, de tagjainak már előtte is volt több évtizedes tapasztalata a zenei élet olyan stílusaiban, mint a rockabilly, blues vagy country.

 

 

A MadDogX együttes immár ötödik alkalommal szerepel ezen a válogatás-sorozaton. A banda Liberation címü dalával mutatkozik be, mely a Voices In My Head albumról származik s Roland Grapow gitáros (ex-Helloween, Masterplan) stúdiójában rögzítették. Az említett albumot használták aláfestő hanganyagként az Arnold Schwarzeneggerről készített dokumentumfilmben az alkotói. Rengeteg rádió és TV interjú készült velük Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon egyaránt. 2013-ban a magyarországi X-Faktorban is feltűntek.

 

 

Az Aylen’s Fall rock formáció 2011 áprilisában alakult Komáromban. Már az eljén rögzítettek néhány szerzeményt, de az első két évben többnyire más zenekaroktól átvett dalokat játszottak, főleg Seattlesound-ot, melynek hatása érezhető saját alkotásaikon is. 2014 elején forgatták első videoklipjüket a Rebirth című dalhoz, amit portálunkon mutattak be és mellyel ezen a CD-n is szerepelnek. Az együttes már több ismert európai klub és fesztivál színpadán fellépett. Idén jelölték a bandát a Radio_Head Awards év felfedezettje díjára.

 

 

G.M.T. (Gábor, Miklós, Tibor – a zenekar alapítói) dinamikus trió Budapestről, Magyarországról. Ez a Hard rock zenekar a Rock'n'Roll aranykorszakát idézi, egy kis modern ízzel fűszerezve azt. A dalok nagy része könnyen emészthető, jól hallgatható. A zenészek tehetsége tagadhatatlan. Ahogy ők mondják: „Figyelünk és keressük az inspirációt több zenei műfajban is, mint a free-jazz, metal vagy a rock, a fusion, a pop..., gyakorlatilag mindegyik stílusban. Bízunk benne, hogy dalunkat megkedvelik, és köszönjük, hogy meghallgatják”

 

 

Mészáros Tamás, akinek tavaly márciusban jelentette meg első szólóalbumát Hallgass rám! címmel, is bemutatkozik a válogatás CD-n. Az első sorban pop dalokat játszó énekes most rockosabb oldalát mutatja az Ennyi kell című dalban. Tavaly portálunkon debütált maxi lemez Boldog ünnepeket címmel, valamint a Michelle című dala, mellyel a magyarországi Eurovíziós dalválogatóra nevezett.

 

A lemez teljes tracklistje

1. Poison Candy-Too Late (SK)
2. Revoltage - I Believe (SK)
3. Gilotin - Leaving Speechless (SK)
4. Redneck Roadkill - Death for the Liver (HU)
5. Egon - Heaven (SK)
6. G.M.T. - I Would Like To (HU)
7. MadDogX - Liberation (SK)
8. JoyMusic Band - Song for You (Érted szól) (HU)
9. The Gang - Real Self (SK)
10. Echonald - Reflection (HU)
11. Vida Rock Band - Szabadság / Freedom (HU)
12. Aylen's Fall – Rebirth (SK)
13. Mészáros Tamás - Ennyi kell (SK)
14. Private Colt - Hold On Tight (HU)

 

 

ATEMPO.sk