Megjelent a ROCK 4 ALL válogatás CD

A Vision SD Pictures Ügynökség Špaňo Jánossal, a Hammer World magazinnal és a MotorsHang rádióval karöltve megjelentette a független zenészek sorrendben 9. válogatás CD-jét ROCK 4 ALL – Radio Hits Vol.9. címmel. A lemezen 14 többnyire rock zenét játszó zenekar szerepel Szlovákia és Magyarország különböző régióiból.

 

A CD-t a csak lányokból álló Poison Candy zenekar nyitja Too Late című dalával. A banda megalakuásának oka legfőképpen a 70-es, 80-as évek zenekarai, amelyek képesek voltak magukkal ragadni a rajongókat nemcsak alapos rock bevágásokkal, hanem látványos show műsoraikkal vagy akár átláthatatlan imázsukkal, kívül maradva minden konvención. „Mivelhogy ereinkben a Rock 'n' Roll nevű méreg kering, és egyúttal alkalmasak vagyunk arra is, hogy megédesítsük minden rocker életét, elneveztük hát magunkat Poison Candynek.”

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Revoltage – egy kalózhajó legénységének törekvése a szabadságért, amely legyőzi a villámokkal, dörgésekkel teli viharos óceánt! Az élethez hozzátartozik a boldogság keresése úgy, mint a miszticizmus vagy a szerelem. Fölösleges szenvedni, kétségbeesni, a remény a helyes út. Ehhez ragaszkodnak az együttes tagjai az első EP-től, és erről szól az I Believe című daluk is.

 

A Leaving Speechless a Gilotin együttes Relative Perspective című albumának a bevezető dala, egy vérbeli modern rock elemekkel tűzdelt szerzemény, melyhez hozzájárult Ketch Up, a MadDogX együttes rekedtes hangú énekese. A dal szövege elgondolkodtató, küldetése is az, hogy minden embert megszólítson. A zenekar több helyen bemutatkozott Szlovákiában és Magyarországon is. Az említett albumukat Benkő László (Omega) keresztelte meg.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Az Egon zenekar egy régebbi kislemezét, a Heaven címűt ültette át CD-re, amely egy pop-rock ballada a 90-es évek zenéjétől inspirálva. A banda nemcsak kislemezt adott ki külföldön sikeresen, hanem a legutóbbi Miracles című albumát is, de írtak dalt is a Kotman 3. című filmhez.

 

A Redneck Roadkill zenekar az USA déli államainak country zenéjével mutatkozik be, daluk címe Death for the Liver. A csapat 2013-ban alakult, de tagjainak már előtte is volt több évtizedes tapasztalata a zenei élet olyan stílusaiban, mint a rockabilly, blues vagy country.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A MadDogX együttes immár ötödik alkalommal szerepel ezen a válogatás-sorozaton. A banda Liberation címü dalával mutatkozik be, mely a Voices In My Head albumról származik s Roland Grapow gitáros (ex-Helloween, Masterplan) stúdiójában rögzítették. Az említett albumot használták aláfestő hanganyagként az Arnold Schwarzeneggerről készített dokumentumfilmben az alkotói. Rengeteg rádió és TV interjú készült velük Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon egyaránt. 2013-ban a magyarországi X-Faktorban is feltűntek.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Az Aylen’s Fall rock formáció 2011 áprilisában alakult Komáromban. Már az eljén rögzítettek néhány szerzeményt, de az első két évben többnyire más zenekaroktól átvett dalokat játszottak, főleg Seattlesound-ot, melynek hatása érezhető saját alkotásaikon is. 2014 elején forgatták első videoklipjüket a Rebirth című dalhoz, amit portálunkon mutattak be és mellyel ezen a CD-n is szerepelnek. Az együttes már több ismert európai klub és fesztivál színpadán fellépett. Idén jelölték a bandát a Radio_Head Awards év felfedezettje díjára.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

G.M.T. (Gábor, Miklós, Tibor – a zenekar alapítói) dinamikus trió Budapestről, Magyarországról. Ez a Hard rock zenekar a Rock'n'Roll aranykorszakát idézi, egy kis modern ízzel fűszerezve azt. A dalok nagy része könnyen emészthető, jól hallgatható. A zenészek tehetsége tagadhatatlan. Ahogy ők mondják: „Figyelünk és keressük az inspirációt több zenei műfajban is, mint a free-jazz, metal vagy a rock, a fusion, a pop..., gyakorlatilag mindegyik stílusban. Bízunk benne, hogy dalunkat megkedvelik, és köszönjük, hogy meghallgatják”

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Mészáros Tamás, akinek tavaly márciusban jelentette meg első szólóalbumát Hallgass rám! címmel, is bemutatkozik a válogatás CD-n. Az első sorban pop dalokat játszó énekes most rockosabb oldalát mutatja az Ennyi kell című dalban. Tavaly portálunkon debütált maxi lemez Boldog ünnepeket címmel, valamint a Michelle című dala, mellyel a magyarországi Eurovíziós dalválogatóra nevezett.

 

A lemez teljes tracklistje

1. Poison Candy-Too Late (SK)
2. Revoltage - I Believe (SK)
3. Gilotin - Leaving Speechless (SK)
4. Redneck Roadkill - Death for the Liver (HU)
5. Egon - Heaven (SK)
6. G.M.T. - I Would Like To (HU)
7. MadDogX - Liberation (SK)
8. JoyMusic Band - Song for You (Érted szól) (HU)
9. The Gang - Real Self (SK)
10. Echonald - Reflection (HU)
11. Vida Rock Band - Szabadság / Freedom (HU)
12. Aylen's Fall – Rebirth (SK)
13. Mészáros Tamás - Ennyi kell (SK)
14. Private Colt - Hold On Tight (HU)

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

aTEMPO.sk