Hiszek a zene erejében - Vadkerti Imre, a Felvidék énekhangja

Az egyik legnépszerűbb felvidéki énekes, előadóművész, Vadkerti Imre ma ünnepli születésnapját. A Kárpát-medence számos színpadán állt már szólóban, A Három Királyokkal, a Zsapka-Sipos-Vadkerti trióval, vagy épp a Kormoránnal.

 

"Örülök, hogy a zene és a színház nyelvén szólhatok mindazokhoz, akiknek a művészet révén adhatok valami számukra fontosat.
A zene összeköt bennünket, megnyugvást, reményt, örömet, vigasztalást és erőt ad. Összeköti a magyarságot is, kulturális örökségünk fontos része. Hiszek a zene erejében! Vallom, hogy mind élni, mind alkotni csak hittel érdemes."

 

Jimmy 1976. január 5-én született Komáromban, az általános iskolát Gútán végezte, majd szakmát Érsekújvárban tanult.

Pályafutása korai éveitől kezdve jelen van életében mind a zene, mind a színház. Hangi adottságai és énekesi tehetsége révén minden műfajban otthonosan mozog, a rockzenétől az operetten át a musical világáig.

 

Vadkerti Imre

 

Előbb zenekarokkal énekelt, létrehozta az Alfarock együttest, majd 1998-ban a Friends zenekart. 1993-ban a Komáromi Jókai Színházban Gábriel arkangyalként mutatkozott be, a Mária evangéliuma rockoperában. 2000-ben alapító tagja volt a Kis-Duna Menti Rockszínháznak, emellett tagja volt az Érsekújvári Rockszínpadnak is. Mindkét alkotó műhelyhez sikeres szerepek kötötték.

Felemelő volt az István, a király rockopera (FOTÓK)

Általános ismertségében fordulópont volt a 2007-es év, amikor jelentkezett a Magyar Televízió Társulat című műsorába, ahol a megmérettetés során Koppány szerepét nyerte el a 25 éves jubileumi István, a király rockopera előadásában. Az előadássorozatban nyújtott emlékezetes alakítása révén széles körű ismertséget szerzett.

 

Vadkerti Imre

 

Az elmúlt évek során többek között a Honfoglalás című rockopera Árpád vezéreként aratott sikert számos színpadon. Szerepelt a Sziget Színházban, majd a Komáromi Magyar Lovas Színházban is láthattuk számos előadásban. Arany János születésének bicentenáriumi évében, 2017-ben a Vörös Rébék előadás "kasznár" szerepében lépett közönség elé. 2018-ban újra az István, a király rockoperában láthattuk.

A Kormorántól volt hangos Dunaszerdahely

2011 óta a folk-rock műfajban legendássá vált Kormorán együttes énekese, frontembere. A hazafias rock műfajának méltó képviselője. Előadóművészként számos helyen fellépett, Európában és a tengerentúlon is, művészetével hozzájárulva a magyarságtudat erősítéséhez. Alapítója A Három Királyok, valamint a Zsapka-Sipos-Vadkerti triónak. Első szólóalbuma 2014 júniusában jelent meg Sólyomszárnyán címmel, hamarosan pedig érkezik az új anyag is.

 

Vadkerti Imre

 

Beindult A három királyok nyári turnéja

OTT JÁRTUNK: A Három Királyok zárták a Magyar Dal Napját

2013-ban és 2016-ban is elnyerte a Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díjat. 2017-ben Külhoni Magyarságért díjat vehetett át közéleti, valamint nemzeti értékeink megőrzéséért és nemzettudatot erősítő munkájáért.

A felvidéki Gútán él családjával, feleségével és három gyermekével.

VIDEÓ: Vadkerti Imre és Bertók István csodás kiskoncertje

ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András