A Kész átverés és a Gálvölgyi Show ikonikus színésze - Gulyás Zoltán emlékére

Gulyás Zoltán

Gulyás Zoltán színész, humorista, akit sokan a Kész átverés és a Gálvölgyi Show műsorokból simernek 1958. június 10-én született Budapesten.

1980-ban a Madách Színházban kezdte színészi pályáját, majd 1983-tól a kecskeméti Katona József Színházban játszott. 1995-től szabadfoglalkozású színművész volt, közben 1999-től 2002-ig a Vidám Színpad tagja volt, 2003–2007 között pedig ismét Kecskeméten játszott.

 

 

Több színházban is volt vendégművész: fellépett a Centrál Színházban, a Madách Színházban, az Articsóka Színpadon, a Mikroszkóp Színpadon, a Kalocsai Színházban és az Újpest Színházban is. Később a Dumakabaré illetve a Stand UP Brigád humoristája volt, stand-up produkciók népszerű fellépője.

 

 

Ez alatt a közel négy évtized alatt volt lehetősége a „Kisváros” című tévéfilmsorozatban állandó szereplőként szerepelni, tévés és rádiós show műsorokban színészként, stand up-osként, íróként, szerkesztőként és rendezőként is dolgozni. A Kész átverésben és a Gálvölgyi Show-ban is többször láthatták a nézők.

 

 

62 éves korában váratlanul hunyt el 2020. november 6-án.

ATEMPO.sk
Fotó: kecskemet.hu