60 éves Kalocsai Zsuzsa operettprimadonna, színésznő

Ma ünnepli 60. születésnapját Kalocsai Zsuzsa Jászai Mari-díjas operettprimadonna, színésznő, énekesnő, érdemes művész.

Molnár Zsuzsanna néven látta meg a napvilágot Balassagyarmaton 1962. augusztus 3-án. Tanulmányait a Bartók Béla Konzervatórium ének szakán illetve a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán végezte. Már hallgatóként is főszerepeket játszott az Operettszínházban.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3AOHUrDtqYE

 

Első szerepe Kálmán Imre Marica grófnő című operettjének címszerepe volt. Rengeteg nagyszerű szerepet énekelt, és a világ minden pontján öregbítette a magyar operett hírnevét.

Nem is oly rég Ilona szerepében is kimagasló sikert aratott a Cigányszerelemben, illetve egy másik műfajban is megcsillogtatta tehetségét: Presgurvic Rómeó és Júlia című musicaljében a Dada szerepébe állt be.

 

 

Igazi primadonna. Csodálatos hangjával és rendkívül elegáns megjelenésével mindig lenyűgözi a közönséget.

1995-ben Jászai Mari-díjat kapott, 2005-ben és 2007-ben az Év Operettszínésze-díjat érdemelte ki a Budapesti Operettszínházban. A Németországban játszott Cigányszerelemben nyújtott alakításáért megkapta a német kritikusok díját. 2008-tól érdemes művész, 2015-ben a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át. 2020-ban a Budapesti Operettszínház Életműdíját kapta meg.

 

 

ATEMPO.sk