40 éves Péter Szabó Szilvia énekesnő

Ma ünnepli 40. születésnapját Péter Szabó Szilvia énekesnő, a NOX együttes egykori frontembere, aki 20 éve van már a pályán.

Szegeden látta meg a napvilágot 1982. szeptember 9-én. Tizenhat évesen kezdett el énekelni az Equinox amatőr együttesben. Egyik fellépésükön az akkori zeneszerzőjük fivére figyelt fel az énekesnőre.

Autodidakta módon tanult énekelni, majd 2001-ben egy újonnan alakult formáció, a NOX énekesnője lett.

 

 

2001. március 15-én Budapestre költözött, és középiskolai tanulmányait magántanulóként fejezte be.

A NOX-szal sok sikert ért el, több zenei díjat, arany- és platinalemezeket tudhat a magáénak. 2005-ben ő képviselte Magyarországot együttesével az Eurovíziós Dalfesztiválon. Számtalan önálló turnét vittek végig Magyarországon hatalmas sikerrel és telt házas koncertekkel.

 

 

2009 végén azonban egy magánéleti válság miatt elköltözött Ausztráliába, és a tervezettnél tovább maradt. 2011-ben áttette a székhelyét Angliába, ahol később, amikor úgy döntött, hogy visszatér a zenei életbe, a Crossfire Managementtel kötött új menedzseri szerződést, és így elkezdett dolgozni az első szólólemezén, amely a Revolution címet viseli, és 2013-ban jelent meg. Ehhez az albumhoz a dalszöveget már többek közt ő maga írta Joe Lawrence, Paul Britt, Sam Barter, Pierre Lewis, MAC1 (Labrinth idősebb fivére), Perri Hawn és a Nu:GEN közreműködésével.

OTT VOLTUNK: Péter Szabó Szilvia felébresztette Ipolyságot

2013-ban hazaköltözött, és aktívan visszatért a magyar könnyűzenei életbe, szóló előadóként. 2016-ban elsp helyezett lett A nagy duettben Pachmann Péterrel. 2020-ban szerepet vállalt a TV2 Sztárban Sztár című műsorában, 2021-ben részt vett az Álomutazó című mesemusical előadásában is. 2022-ben a Csináljuk a fesztivált! műsorban is énekelt.

 

{facebook}https://www.facebook.com/atempo.sk/videos/459958719389256{/facebook}

 

2014-ben megismerkedett Völgyesi Györggyel, a Unique együttesből ismert Völgyesi Gabriella öccsével, és abban az évben nyáron nyilvánosságra hozta az énekesnő kapcsolatukat. 2016 tavaszán bejelentette, hogy gyermeket vár, és 2016. november 26-án egészséges kislánynak adott életet, akinek az Emma Viktória nevet adták.

Felvidéken is dübörgött Péter Szabó Szilvia jubileumi turnéja (FOTÓ+VIDEÓ)

Nemrég bejelentették, hogy 13 év után visszatér a NOX, novemberben nagykoncertet adnak a Papp László Budapest Sportarénában. 20 évvel a formáció alakulása után felcsendül majd az összes NOX klasszikus, sőt, a 2022 őszén megjelenő vadonatúj NOX lemezről is számíthat egy kis ízelítőre a közönség.

ATEMPO.sk