Till Attila, az örökmozgó, aki a kamera mindkét oldalán maradandót alkot

Till Attila, az örökmozgó, aki a kamera mindkét oldalán maradandót alkot

Ma ünnepli születésnapját Till Attila, az örökmozgó riporter, műsorvezető, rendező. Értékes kulturális magazinok, nagy sikerű televíziós műsorok és díjazott filmek is fűződnek a nevéhez.

Till Attila Budapesten született 1971. december 3-án. Középiskolai tanulmányainak befejezése után a Magyar Képzőművészeti Főiskola Intermédia szakán végzett 2001-ben.

Festőnek készült, de a média világában találta meg helyét. Az elmúlt években több televízióban is megfordult mint kulturális műsorvezető.

Tévés pályafutását 1994-ben a MTV1-nél kezdte, a Múzsa kulturális híradó hétvégi ajánlójaként. Ezt követően a TV3 Menjünk!, majd 72 óra című műsorát vezette, amit 1999-ben az Év Riportere díjjal ismertek el a Kamera Hungária fesztiválon.

2002-ben került a TV2-höz, és mai napig hűséges hozzájuk. A Jó reggelt Magyarország Mixer című kulturális ajánlóműsorában láthatták először, majd

vezette három éven át a Propaganda kulturális magazint, amely 2005-ben Joseph Pulitzer-emlékdíjat kapott. A műsor újra látható a TV2-n és a Youtubeon is.

 

 

A csatorna új vezetése Liptai Claudia mellett 2002-ben őt bízta meg a Big Brother valóságshow vezetésével. 2003-tól ő vezette a Megasztár című tehetségkutatót is, ez hozta el számára az igazi országos ismertséget. A Megasztár kisebb megszakításokkal ugyan, de hat évadot élt meg.

2007-ben munkáját Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel ismerték el.

Olyan műsorokat vezetett mint a Sztárban sztár leszek!, A nagy duett, Mr és Mrs, Ninja Warrior Hungary.

Tagja a Road Movie csapatának és ő készíti a Road Movie Guide kisfilmeket a klipekhez.

 

 

Rendezőként, forgatókönyvíróként is bemutatkozott már. Till Attila első játékfilmja a Pánik volt, a felvidéki Gubik Ágival a főszerepben, amiért a 39. Magyar Filmszemle elnyerte a Legjobb női alakítás díját is.

A 2016-ban bemutatott Tiszta szívvel akció-vígjátéka pedig újabb elismeréseket hozott Attilának. És nem mellesleg a tervek szerint Noah Wyle – a Vészhelyzet sorozat egykori jól ismert Carter doktora, – nemrégiben alapított produkciós cége, a Slippery Moon Productions a Warner Bros. TV-vel közösen minisorozatot fejleszt a filmből.

Till Attila filmjéből amerikai minisorozatot fejleszt Noah Wyle, a Vészhelyzet sztárja

EZ, ATEMPO.sk