35 éves Molnár Áron színész

Ma 35 éves Molnár Áron színész, szinkronszínész, környezetvédelmi és társadalmi ügyekkel foglalkozó aktivista. A noÁr Mozgalom alapítója.

A Vajdaságban, Újvidéken született 1987. december 18-án. Édesapja gyógytornász, édesanyja pszichológus. Négy éves korában családjával Magyarországra költöztek. Több lakhely után Veszprémben telepedtek le, ahol az általános iskolát végezte.

A budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett, ahol osztálytársa volt két későbbi főiskolás társa: Farkas Dénes és Mohai Tamás. 2010-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Gálffi László és Ács János osztályában.

A 2009/2010-es évadban a Vígszínházban töltötte a gyakorlatát, első szerepét még harmadévesen kapta Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabjában. 2010 és 2015 között a társulat tagja volt. 2015-től szabadúszó.

 

Molnár Áron

 

Legtöbben viszont a képernyőkről ismerik. Szerepelt A mi kis falunk, Aranyélet, Tóth János sorozatokban. Ő a főszereplője a Toxikoma filmnek, ahol a fiatal Szabó Győzőt alakítja, de A Viszkis, BÚÉK, Seveled mozikban is láthattuk.

 

 

A noÁr Mozgalom alapítója, céljuk, hogy a művészet, párbeszéd és a tettek erejével pozitív változást érjenek el.

2013-ban Junior Prima díjat kapott, 2015-ben Soós Imre-díjban részesült. 2021-ben Grup Yorum-díjat és az Arany Medál díjat, mint Az év színésze is átvehette.

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Molnár Áron Facebook