Színész, zenész – 30 éves Ember Márk

Színész, zenész – 30 éves Ember Márk

Ma ünnepli 30. születésnapját Ember Márk színész, zenész, akit számos musicalből, A Dalból és a sorozatokból is ismerhetünk.

Budapesten látta meg a napvilágot 1993. január 16-án. Édesapja, Dr. Ember Tibor orvos, édesanyja, Jurkovits Zorica gyógypedagógus. Szülei a Magyarországi Szerb Színházban foglalkoznak színészettel.

A fiatal tehetség a színházon kívül a zenei térben is otthonosan mozog. Gyermekkorában már tagja volt az édesanyja által vezetett szerb nyelvű színjátszó csoportnak.

A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd 2012–2017 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt.

 

 

Egyetemi gyakorlatát a Vígszínház falai között töltötte, s miután megszerezte diplomáját, a társulat tagja lett. 2020-tól a Thália Színház művésze.

A közönség olyan darabokban láthatta, mint például A dzsungel könyve, A Pál utcai fiúk, vagy éppen a Padlás, de sorozatokban is feltűnt: szerepelt a Csak színház és más semmiben, a Tóth Jánosban, illetve az Egynyári kalandban is.

A Pál utcai fiúk próbafolyamata során, színész kollégáival megalakították A GRUND Vígszínházi Fiúzenekart, mellyel sikeresen koncerteznek az országban és a határon túl!

A zene is fiatal tinédzser kora óta részese az életének. Kezdő hangszere a klarinét, mind a mai napig elkíséri, majd először a szaxofonnal, később, gimnáziumi évei alatt a gitárral és az énekléssel bővült a repertoár. 2018-tól saját zenei szerzeményeivel is meglepi rajongóit, rádiók, zenei csatornák játsszák dalait.

 

 

2020-ban indult a A Dal-ban Tovább című dalával. Az elődöntőben a közönségszavazatok alapján első helyen jutott tovább. A döntőben a zsűri szavazatai alapján bekerült a legjobb 4 produkció közé. 2021-ben A Dal-ba már vendégként tért vissza, és Vincze Lillával együtt Bergendy István emlékére adtak elő egy egyveleget.

Zeneszerzőként első színházi munkája a 2021-ben bemutatott A tehetséges Mr. Ripley volt, az előadást Csiby Gergely rendezte.

Szerepel a hamarosan bemutatásra kerülő A helység kalapácsa című tévéfilmben is.

 

 

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: MTVA