30 éves Döbrösi Laura színésznő, énekesnő

Döbrösi Laura színésznő, énekesnő Budapesten született 1993. január 25-én.

Tízéves kora óta dolgozik filmforgatásokon, tizenkét évesen lett Földessy Margit Színjáték- és Drámastúdiójának tanítványa és tagja. Gimnáziumi tanulmányai mellett jelmez-díszlettervezést is tanult, OKJ-s tanfolyam keretei közt. Négy évig az ELTE nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója volt, diplomáját 2020-ban szerezte meg.

 

 

14 éven át tanult klasszikus zongorát, 2012 óta tanul klasszikus éneket. A színészkedés mellett több zenei projektje is fut. Aranykalászos gazda végzettséggel is rendelkezik.

Láthattuk a Vígszínház, Pesti Magyar Színház, Karinthy Színház színpadán, dolgozik a PopUp Produkcióval (melynek tagja a felvidéki Tóth Károly) is.

 

 

Több sorozatban is szerepelt, ismertségét elsősorban az Aranyélet c. produkciónak köszönheti, melyben Miklósi Mirát játszotta, de feltűnt a Félvilág, az Örök tél, Az unoka, a Pacsirta és A játszma című filmekben is, A mi kis falunk, a Társas Játék, az Egynyári kaland és A Király sorozatokban.

Énekesként fellépett a Turbo zenekarral, Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán estjén, tagja a Surfalone formációnak.

 

 

23 éves korában, addigi legfiatalabbként a Forbes 30 legsikeresebb 30 alatti magyar listájára is felkerült. A színészet mellett fesztiválszervező, aktivista, környezetvédelmi nagykövet is. Fontos számára a környezetvédelem, ezért amellett, hogy rendszeresen felszólal a témában, két zöld szervezet elnöke is (Zengető Kulturális Egyesület, Erdővédő Alapítvány).

 

 

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: HBO