Vastag Csaba énekes születésnapjára

Vastag Csaba

Ma ünnepli születésnapját Vastag Csaba Fonogram-díjas énekes. A Popdaráló és az X-Faktor című műsorok révén vált országosan ismertté, de már előtte is tevékenykedett színházi darabokban, musicalekben.

Vastag Csaba 1982. február 11-én született Budapesten, de családjával Veszprémben élt. Már gyermekként az iskolában versmondó versenyeket nyert kisebb beszédhibája, vagyis hadarása ellenére is. Hét évet a Veszprémi Petőfi Színházban töltött, ahová táncosként került be. Tizenegy éves korában már akrobatikus rock and rollt táncolt, később pedig rock zenekarok énekese lett. Több európai országban megfordult különböző turnék alkalmával. 2000-ben érettségizett a veszprémi Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban. Majd a veszprémi Pannon Egyetemen diplomázott.

2001 júniusában bemutatták a Hair című musicalt, amelyben ő volt Aquarius megtestesítője. Szerepelt a Barátok köztben is, ahol Ökrös Jenőt alakította. Később a TV2-n futott Popdaráló című műsor egyik vokalistája volt.

 

 

2010-ben öccsével, Vastag Tamással indult az X-Faktor tehetségkutató műsorban.

2010. december 4-én testvérével kellett párbajoznia a továbbjutásért. A végső döntést ifj. Malek Miklós hozta meg, végül testvérének kellett elhagynia a versenyt. Egy héttel később Janicsák Vecával kellett megküzdenie a bent maradásért. A nézők döntése alapján Vastag folytathatta a versenyt. A műsor fináléjában 2010. december 19-én Takács Nikolasszal szemben ő nyerte meg az első szériát. Mentora Nagy Feró volt.

Testvérével Vastag Tamással ketten közösen írtak egy dalt, Őrizd az álmod címmel, amihez klipet is készítettek. Ez 2012 augusztusában jelent meg. A dalnak nagy sikere lett, több díjat is megnyert, köztük Magyarország legjobb dalának választották és máig az egyik legsikeresebb dala.

 

 

2013 elején szerepelt a Szombat esti láz műsorban, amit később meg is nyerte táncpartnerével Mármarosi Tündével. 2017-ben A nagy duett című műsorban láthattuk, 2020-ban a Sztárban sztár hetedik évadában, 2022/23-ban pedig a Csináljuk a fesztivált! showműsorban is szerepelt.

 

 

 

 

 

 

ATEMPO.sk