35 éves Bárdos (Pecháček) Judit színésznő

35 éves Bárdos (Pecháček) Judit színésznő

Ma ünnepli 35. születésnapját Bárdos (Pecháček) Judit felvidéki magyar színésznő, aki három országban forgat és három nyelven játszik.

Pozsonyban látta meg a napvilágot 1988. május 12-én Bárdos Ágnes műsorvezető, újságíró és Bárdos Gyula politikus, Csemadok elnök lányaként.

Szüleivel és nővérével rendszeresen jártak színházba, koncertekre, kiállításokra. Már iskolásként gyakran állt a színpadon.

De a színésznő szakmai útja eredetileg teljesen más irányt vett volna. Négy évig konzervatóriumban zongorázni tanult, mielőtt úgy döntött, hogy a pozsonyi Színművészeti Egyetemen színészetet tanul.

 

 

Kivételes tehetségét a színpadon (többek közt a Komáromi Jókai Színházban, az Andrej Bagar Színházban, a Szlovák Nemzeti Színházban) és számos ismert filmben is megmutatta már: Fair Play, V tichu (Csendben), Posledné preteky (Utolsó verseny), Súmrak (Alkonyat), Az unoka, Napszállta, valamint szlovák, cseh és magyar tévésorozatokban.

 

 

2022-ben a Piargy című filmben nyűgözte le a nézőket, melyben az egyik főszereplőt alakította.

2011-ben debütált a DOM (Otthon) című filmben, és a tinédzser Éva alakításáért több rangos díjat is elnyert - a 2011-es Art Film Festen a legjobb színésznőnek járó Kék Angyal- díjat, az Igric-díjat és a Slnko v sieti-díjat is. A Fair Play című cseh filmben nyújtott alakításáért a fontos cseh Oroszlán-díjra jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában. 2022-ben Karlovy Varyban a cseh filmekben nyújtott rendkívüli művészi alakításáért Bárdos Judit kapta a Kék Kocka díjat.

 

Bárdos Judit

 

2023-ban átvehette a Kristályszárny-díjat (Krištáľové krídlo) a színház és audiovizuális művészet kategóriában. Szintén ő lett 2023-ban a legjobb női főszereplő a Piargy filmben nyújtott alakításával, amiért megkapta a Nap a hálóban (Slnko v sieti) díjat.

2022-ben lett Miloslav Pecháček cseh operatőr és rendező felesége. Jelenleg Prágában élnek.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Youtube, kristalovekridlo.sk