25 éves Pál-Baláž Karmen énekesnő

25 éves Pál-Baláž Karmen énekesnő

Ma ünnepli 25. születésnapját Pál-Baláž Karmen szlovákiai magyar énekesnő.

A fiatal tehetség Rozsnyón látta meg a napvilágot 1988. május 23-án. Zenészcsaládban nőtt fel, édesapja az Acoustic Nights és Sexit formációkban is zenélt.

Tehetsége korán megmutatkozott és már kiskorától énekesnő szeretett volna lenni. Feldolgozásaival vált ismertté, melyeket a Youtubera töltött fel.

 

 

2017-ben jelentkezett a magyarországi X-Faktorba, ahol a táborig jutott. A 2018-as szlovák Superstar tehetségkutatóban a döntőig jutott, a harmadik helyen végzett.

A tehetségkutató után a Peha formációval és az Acoustic Nights családi zenekarral, de több legendás magyar együttessel is fellépet, többek között az Eddával és a Republiccal is. De turnézott már Adam Ďuricaval és a Peter Bič Project együttessel is.

 

 

2019-ben jelent meg első saját dala, az Anjel (Angyal), mely közel 6 milliós lejátszásnál jár. Még abban az évben elkészült az első lemeze is Kúzlo (Varázslat) címmel.

 

 

2021-ben nagy sikerrel szerepelt a magyarországi Sztárban sztár leszek! című műsorban, ahol a döntőben a negyedik helyen végzett.

Pál-Baláž Karmen „ezer arca” - így jutott a rozsnyói lány a Sztárban sztár leszek! döntőjébe (+VIDEÓ)

2023 elején az 55 éves Modussal készített közös dalt, valamint feldolgozta Presser Gábor és Rúzsa Magdi közös dalát is.

 

 

Az éneklés mellett fotózással foglalkozik és nagy állatbarát.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Pál-Baláž Karmen FB