Gömöry Zsolt, aki az Edda Művek tagja és az Omega „tiszteletbeli tagja”

Gömöry Zsolt Göme billentyűs, zeneszerző, zenei rendező, akit az Edda Művek tagjaként ismerhetünk.

Budapesten látta meg a napvilágot 1962. július 9-én. 6 éves korától tanult zenélni, édesapjától és zeneiskolában zongora szakon. Középiskolát a Budapesti Piarista Gimnáziumban végezte.

Első együttese a Pók, majd a Derby volt. 1982-ben a Piramis koncertjein volt állandó közreműködő, majd az Edda Művek Platina-turnéján csatlakozott a bandához.

1985-ben részt vett az Edda újjáalakításában, kezdetben vendégzenész státuszban, majd az 5. album megjelenése után Pataky Attila és Fortuna László előléptették állandó taggá.

Azóta ő az együttes legtöbb dalának zeneszerzője.

 

Gömöry Zsolt - Edda Művek

 

Az 1999-es Népstadion-beli koncerttől kezdve az Omega „tiszteletbeli tagja”, 2005-ig vett rész az együttes koncertjein.

Később közreműködött az Omega Rhapsody, Omega Szimfónia & Rapszódia, valamint az Omega Oratórium albumok felvételein is, az Omega Szimfónia dalait ő hangszerelte át nagyzenekarra. Játszott az albumok élő bemutatóin és az együttes 50 éves jubileumi koncertjein is.

2001 óta az általa írt szignállal kezdődik az RTL Klub Híradója, majd további műsorokhoz készített főcímzenét.

 

 

Ezen kívül több produkcióban vett részt zeneszerzőként, producerként (Baby Sisters, Blow Up, Vad Angyalok). Egy szólólemezt és egy gyereklemezt is készített. 2005-ben, valamint 2009-től 2011-ig a Keresztes Ildikó Bandben is játszott, három Keresztes Ildikó nagylemezen billentyűzött.

Három gyermek, Dóra (1993), Zsolt (2010) és Anna (2012) édesapja.

Zenei munkásságáért számos díjban részesült. Az Edda Művek tagjaként Emerton díjat, Artisjus díjat, Viva Tv életmű díjat, Aranyzsiráf díjat is kapott.

ATEMPO.sk
Fotó: Göbölös Lajos, Cséfalvay Á. András