35 éves Lola énekesnő, műsorvezető

Korsós Judit, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Lola énekesnő, műsorvezető Hatvanban született 1988. augusztus 14-én.

Hétéves korától énekel, de zongorázni is tanult és öt évig szolfézsra is járt. 1996-ban Lengyelországban lépett fel először közönség előtt egy nemzetközi gyermekfesztiválon. Saját kategóriájában 2. helyezést ért el. A Magyar Rádió által több külföldi zenei versenyre is kijutott (például Montenegró, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia).

1998-ban az Atlétikai Európa Bajnokságon a Népstadionban 50 000 ember előtt ő énekelte a himnuszt.

A magyar zenei élet palettájára 2005-ben került fel, amikor is az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjében indult Szerelem című dalával és az ötödik helyen végzett.

 

 

Mindössze 16 éves volt ekkor, de nyilvánvaló volt, hogy nem egy egyslágeres popsztár született. Egy évvel később már neki ítélték oda az év énekesnőjének járó VIVA Comet-díjat.

Egymás után, 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban is lemeze jelent meg. Ő lett a fiatalok egyik legkedveltebb előadója, széles műfaji skálán próbálta ki magát.

A következő években több videoklipet is készített, ő énekelte a Merida, a bátor című animációs film betétdalának magyar változatát is. 2016-ban pedig Markó Robi oldalán is feltűnt a Nagy Duettben.

 

 

 

Lola két héten keresztül az RTL Klub Barátok közt című sorozatában is szerepelt. A sorozatban önmagát alakította, egy fiatal énekesnőt, aki megjelenésével alaposan felforgatta a Mátyás király tér fiataljainak életét.

2017-től viszont új oldalát is megmutatja, ő lett az M2 Petőfi TV Én vagyok itt című műsorának a műsorvezetője. 2019-től pedig három éven át ő volt az Eurovízió kísérőműsorának egyik műsorvezetői. Szintén ebben az évben elindult a Lola kicsi konyhája címen futó főzőműsora is, majd konyhai tudását A Konyhafőnök VIP második évadában is bizonyította. 2020-tól pedig a SzerencseSzombatnak a műsorvezetőjeként is láthatjuk.

Isten éltesse sokáig!

 

 

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: MTVA