Megjelent a Vinylized Vol.5

Vinylized Vol.5

„Figyelj ide Bibi!“ – szól nekem Soldierr, és már illeszti is rá a tűt a lemezlejátszóban lévő lemezre. Felcsendülnek az első basszusok, épül rá a többi majd még egy és még egy...

A lemez A oldala inkább az experimentális vonalat képviseli, amit a 4 mg records válogatott össze.
„ A 4 mg records egy elég furcsa kiadó, a logikája spontán kis projekteken alapul. Az elején még csak a saját projektjeim kerültek megjelenésre, majd fokozatosan bővült a repertoár különböző zenészek alkotásaival.„ - mondja Végh Imre, a kiadó megálmodója.

A Vinylized projekt 2011-ben indult, ekkor találkozott a 4 mg records és a Stroboscopic Artefacts. Ez egy válogatás lemez, ami bizonyos időközönként jelenik meg és számos szlovákiai előadó zenéjét tartalmazza. A Vinylized Vol.5 szeptemberben látott napvilágot, és én pedig a B (klubbos zenei válogatás) oldalon lévő You are somewhere dal kapcsán kérdeztem Dunaszerdahely két ismert zenei személyiségét Balient és Soldierrt.

„ A You are somewhere-t még 2013-ban kezdtem el Budapesten. Sok szám közül szerintem ez az ami a legjobban sikerült, egy könnyed zene, aminek a végleges deep-tech formáját Balien készítette el.“- mondja el a The Grove énekese.
„Amikor meghallottam a dalt, úgy döntöttem, hogy én akarom befejezni. Egy-két hét alatt elkészült a végleges verzió, de mivel egyedüli szám lett nagyon nehéz volt rá kiadót találni. Végül a hat percből csináltam egy radio edit verziót, ami pont ráillett erre a lemezre.“

A Vinylized vol.5 lemezen olyan előadók alkotásai szerepelnek, mint Azachronic, Didaktik Em, Bobsan, Marek Piaček és még sokan mások!

A Tollas Rádió játékot hirdetett, ahol a facebook oldalukon lévő posztot megosztók között egy Vinylized Vol.5-ot sorsolnak ki. Ha felkeltette az érdeklődéseteket, és szeretnétek megnyerni, akkor ne habozzatok, hanem osszatok!

Kisebb kihagyás után újból játék: az ezen posztot megosztók közt a Tollas Rádió kisorsolja a stroboskop.sk és 4mg...

Posted by Tollas Rádió on 2015. szeptember 22.

 

Varga Bianka, ATEMPO.sk