Megjelent Avicii második albuma, a Stories

Stories címmel megjelent Avicii második stúdióalbuma. A még mindig csak 26 éves svéd house dj, producer két évvel ezelőtt jelentette meg hatalmas sikert hozó bemutatkozó anyagát, a True-t.

A Storieson olyan ismert előadók vendégvokálja hallható, mint Chris Martin (Coldplay), Wyclef Jean vagy a Zac Brown Band.

"Ez az album az eddigieknél sokkal dalorientáltabb lett. Minden szám akusztikus gitáron íródott, így a felépítésük is merőben más" – mondta a Grammy-díjra eddig kétszer jelölt Avicii.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A saját történeteit elmesélő szerzemények között az elektronikával jól megfér a soul hangzás és a hiphop lüktetése. Az anyagon 14 dal kapott helyet, köztük a 22 országban listavezető Waiting For Love (ennek koproducere Martin Garrix volt), a Wyclef Jeannel rögzített Can't Catch Me, a Magyarországon forgatott klippel megjelent Pure Grinding (közreműködött Kristoffer Fogelmark és Earl St. Clair), a For a Better Day (Alex Ebert énekével) vagy a country zenében utazó Zac Brown Banddel készült Broken Arrows.

Trakclist

01 Waiting For Love
02 Talk To Myself
03 Touch Me
04 Ten More Days
05 For a Better Day
06 Broken Arrows
07 True Believer
08 City Lights
09 Pure Grinding
10 Sunset Jesus
11 Can't Catch Me
12 Somewhere In Stockholm
13 Trouble
14 Gonna Love Ya

Avicii (született Tom Bergling) a komoly tradíciókkal rendelkező svéd elektronikus zenei iskola house tagozatának legtehetségesebb képviselője. Kétszer (a Sunshine, illetve a Levels című számáért) jelölték Grammy-díjra, elnyerte a Billboard és az MTV Europe több díját.

ATEMPO.sk