FELHÍVÁS! Indul a jelentkezés a 2017-es Versünnep Fesztiválra - ÚJ HATÁRIDŐ

FELHÍVÁS! Indul a jelentkezés a 2017-es Versünnep Fesztiválra

Idén is megrendezik a Versünnep Fesztivált, amelyre a jelentkezési határidőt február 15-ig meghosszabbították a szervezők. Ezúttal is három kategóriában jelentkezhetnek a hivatásos művészek, valamint a szakirányú oktatási intézmények hallgatói.

A fesztiválra

  • a vers- és prózamondás mellett
  • énekelt vers és versmegzenésítés, továbbá
  • képző- és filmművészeti alkotás kategóriákban

nevezhetnek színművészek, előadóművészek, hivatásos zeneszerzők, zenekarok, képző- és filmművészek, továbbá művészeti egyetemek, szakirányú közép- és felsőoktatási, valamint képző intézmények hallgatói.

A Versünnepen idén Arany János születésének 200. és halálának 135. évfordulójára, Ady Endre születésének 140. évfordulójára, valamint Kassák Lajos születésének 130. és halálának 50. évfordulójára emlékeznek.

 

A vers- és prózamondás kategóriában három - köztük egy Arany János-, egy Ady Endre- vagy Kassák Lajos-, valamint egy kortárs magyar - művel lehet nevezni. A második kategóriában két művel, Arany János, Ady Endre, Kassák Lajos vagy kortárs magyar költő, író alkotásának komoly vagy könnyűzenei stílusban megzenésített változatával, feldolgozásával kell pályázni. A harmadik kategóriában kötelezően egy művet, Arany János, Ady Endre, Kassák Lajos vagy egy kortárs költő által ihletett képzőművészeti-, vagy filmművészeti alkotást várnak a szervezők digitális formában. Egy pályázó több kategóriában is nevezhet.

A Versünnep Fesztivál a Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Bánffy György Kulturális Szalon együttműködésével, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.

 

A jelentkezéseket a Versünnep Alapítványhoz, az 1136 Budapest, Pannónia utca 46/a. 1 em. 1., vagy a versunnep@gmail.com címre várják.

Az elődöntőket 2017. február-márciusában több határon túli helyszínen és a Budapesti Operettszínházban rendezik meg, a döntőnek pedig 2017. április 9-én a budapesti Nemzeti Színház ad otthont.

A rendezvénysorozat tizenkét éve indult útjára azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a magyar nyelven született irodalmi alkotásokra és népszerűsítse a művészi versmondást.

 

A fesztivál szervezői emellett folyamatosan várják olyan hazai és határon túli iskolák, továbbá civil szervezetek jelentkezését, amelyek vállalnák térségükben egy versmondó verseny megrendezését. A kategóriánkénti nyerteseknek idén június 3-án seregszemlét rendeznek a Pesti Vigadó Sinkovits Kamaraszínpadán.

A nevezési lapot és szándéknyilatkozatot a www.versunnep.com honlapról lehet letölteni.

ATEMPO.sk / MTI