FELHÍVÁS! Meghirdették az idei HangHordozók énekmondó pályázatot

Második alkalommal lehet kortárs költemények megzenésítésével jelentkezni a Versmaraton HangHordozók című Kárpát-medencei énekmondó versenyére.

A pályázati kiírás szerint a versenybe Az év versei 2016 kötetben szereplő bármely mű megzenésítésével lehet jelentkezni március 15-ig. A felvételeket akusztikus verzióban, digitális formában kell benyújtani, egy versenyző legfeljebb három művel pályázhat.

A pályázatokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várják. A dalokhoz csatolni kell a kitöltött jelentkezési lapot!

JELENTKEZÉSI LAP

 

A legjobb dalok beküldőit a zsűri személyesen is meghallgatja március 31-én az elődöntőben, valamint az április 7-i döntőben. Az első három helyezett 200 ezer, 150 ezer és 100 ezer forintos díjazásban részesül.

A zsűri tagjai:

Harcsa Veronika énekes
Csík János népzenész (Csík zenekar)
Dinnyés József zeneszerző és előadóművész
Farkas Tibor zenész (Igricek zenekar)
Stifner Gábor zenei szerkesztő

 

A pályázat az immáron hetedik alkalommal megszervezett Versmaraton kísérőrendezvénye, célja a magyar költészet népszerűsítése. A tavalyi első HangHordozók verseny győztese a JaMese formáció volt Egyed Emese A meséről című költeményének feldolgozásával.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

aTEMPO.sk / MTI