Szeretsz énekelni? - Csatlakozz a Zobor Hangja Vegyeskarhoz

Szeretsz énekelni? - Csatlakozz a Zobor Hangja Vegyeskarhoz

Jóhangú vagy és szeretsz énekelni? A Csáky Antal vezette koloni Zobor Hangja Vegyeskar várja az énekelni szerető és vágyó fiatalokat, hölgyeket és urakat.

Mi az, ami vár Rád? Sok-sok éneklés, hangképzés- és fejlesztés, vidám hangulatú próbák, egy összetartó közösség, amely a próbákat közös ünnepléssel fejezi be, fellépési lehetőségek Szlovákiában és külföldön, és még sok minden más.

Hetente egyszer - pénteken 19.00-tól - a koloni alapiskola épületében csatlakozhatsz a csapathoz. További elérhetőségek itt.

A Zobor Hangja Vegyeskar Kolonban alakult 1971-ben. Eddigi karmestereinek köszönhetően számos hazai és külföldi fellépés alkalmával, valamint a Kodály Napokon elért aranykoszorús minősítéseivel bizonyította, hogy helye van a szlovákiai magyar felnőtt kórusok világában.
Megalakulásától kezdve rendszeres résztvevője Kolon és Zoboralja kulturális életének, de Szlovákia és Magyarország számos településén kívül fellépett már Franciaországban is. A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Kórusával és a galántai Kodály Zoltán Daloskörrel együtt 2007 óta szerveznek adventi koncerteket a Zobor-vidéki falvakban. Első hanghordozója, mely világi és egyházi műveket egyaránt tartalmaz, 2015-ben jelent meg „Csillagvirág” címmel.
2013-tól a kórust Csáky Antal vezeti.

ATEMPO.sk