FELHÍVÁS! Március közepéig lehet pályázni a Beethoven zeneszerző-versenyre

FELHÍVÁS! Március közepéig lehet pályázni a Beethoven zeneszerző-versenyre

Március 14-ig lehet pályázni önálló, új művekkel az I. Budavári Beethoven zeneszerzőversenyre, a megmérettetés összdíjazása 6 ezer euró. Várják a magyarországi és határon túli zeneszerzők jelentkezését.

Nevezni önálló, új, eddig nem előadott zeneművel lehet, amely Beethoven An die ferne Geliebte (A távoli kedveshez) című dalciklusának egy tetszőleges témára írt variációja vagy parafrázisa.

 

 

A 7-12 perc hosszú pályamű apparátusa kötelezően zongora, valamint hegedű, brácsa és cselló, a vonós hangszerek közül legalább egy kötelező, de akár mindhárom szerepelhet. A hangszerek csak akusztikusan szerepelhetnek, elektronika nem használható. A jeligés műveket elektronikusan kell elküldeni a beethovenbudan@budavar.hu címre a pályázó személyes adataival együtt 2018. március 14-én 12 óráig.

A megmérettetés összdíjazása 6 ezer euró, az első helyezett háromezer, a második kétezer, a harmadik ezer euró díjazásban részesül. A pályázat részletei a beethovenbudan.hu oldalon olvashatók.

A zsűri elnöke Maros Miklós zeneszerző, tagja Balog József zongoraművész, Fekete Gyula zeneszerző, egyetemi tanár; Oláh Kálmán dzsesszzongorista, zeneszerző, egyetemi tanár; Tihanyi László zeneszerző, karmester, egyetemi tanár és Mácsai János. A zsűri a döntését legkésőbb 2018. március 26-ig nyilvánosságra hozza.

A díjazott művek - az eredeti dalciklussal együtt - a 19. Beethoven Budán Fesztivál május 2-i koncertjén hangzanak majd el. A Beethoven Budán Fesztivál május 1. és 7. között várja az érdeklődőket hangversenyekkel és házi muzsikálásokkal.

ATEMPO.sk / MTI