FELHÍVÁS! II. Vox Iuventutis - a szlovákiai magyar gyermek- és ifjúsági kórusok országos seregszemléje

2018-ban második alkalommal rendezik meg a Vox Iuventutis kórustalálkozót, a szlovákiai magyar gyermek- és ifjúsági kórusok országos seregszemléjét. Az esemény nem verseny jellegű, szakmai tanácsadást biztosító kórustalálkozó, melynek célja a szlovákiai magyar énekkari mozgalom megerősítése.

A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség – Csemadok Országos Tanácsa, valamint a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, karöltve a Csemadok Érsekújvári Területi Választmányával, a Csemadok Érsekújvári Alapszervezetével, az érsekújvári Regionális Művelődési Központtal és Érsekújvár Városával május 16-án 11.00 órától az érsekújvári Lovardában biztosítja a lehetőség a kórusoknak a bemutatkozásra.

A rendezvény fővédnöke Mgr.Art. Klein Ottokár operaénekes, Érsekújvár város polgármestere.

 

A seregszemlére nevezési díj nincs. Nevezni 2018. április 12-ig lehet, a pontosan kitöltött Nevezési lap elküldésével a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

A műsorral kapcsolatos tudnivalók:
– Kórusonként 8-12 perc
– Kötelező mű nincs, a műsor dramaturgiáját a kórusvezető állítja össze
– Közös éneklés a Gálaműsorban: népdalcsokor Kodály Zoltán gyűjtéséből
– A Gálahangversenyen minden kórus fellép. Az ott elhangzó műveket a szakmai tanácsadók javaslata alapján állítódik össze.

A kórusoknak neves szakemberek iránymutatást, szakmai tanácsot adnak.

A kórusok útiköltségéhez lehetőségeik szerint részben hozzájárulnak a szervezők. Az étkeztetést minden kórus számára biztosítják.

Bővebb tájékoztatás a következő elérhetőségeken kapható:
Szalay Szilvia e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kazán József e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Csemadok, Érsekújvár e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ATEMPO.sk / Csemadok