JELENTKEZZ! Laureate World-Jazz tehetségkutató verseny

A Babel Sound fesztivál, együttműködve a hollandiai Amersfoort Jazz Fesztivállal, tehetségkutató world-jazz versenyt hirdet.

35 év alatti jazz-zenész vagy? Mutatkozz be nemzetközi zsűri előtt, nyerj fellépést holland és magyar fesztiválokon, pénzjutalmat és lemezkiadást!

A verseny célja, hogy a world-jazz és ethno-jazz műfajban kiemelkedőt alkotó magyar, illetve felsőfokú zenei tanulmányaikat Magyarországon végző, vagy már végzett fiatal zenészek nemzetközi megjelenéshez és alkotói támogatáshoz jussanak.

A legjobbak értékes díjakban részesülnek:

Első díj: 200.000 Ft, valamint fellépési lehetőség a holland Amersfoort Jazz Festival-on, teljes költségtérítéssel 2019. májusában.
Második díj: 100.000 Ft valamint egy fellépési lehetőség a Babel Sound fesztiválon, Balatonbogláron 2019. júliusban
Harmadik díj: 100.000 Ft

Különdíjak a zsűri, illetve a verseny támogató partnereinek az elbírálásától függően:
Lemez megjelenési lehetőség stúdió felvétellel a NarRator Records lemezkiadónál
Fellépési lehetőség a balatonboglári Jazz és Bor fesztiválon

A zsűri tagjai

Matti Austen (NLD) – Amersfoort Jazz Festival
Mariam Makharadze (RUS) – Usabda Jazz Festival
Ülker Uncu (TUR) – Jazz Holliday festival
Kollmann Gábor (HUN) - Liszt Ferenc Zeneakadémia, Budapest Jazz Orchestra
Márkus Tibor (HUN) - Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium
Berki Tamás (HUN) - Máté Péter-díjas jazz zenész, zeneszerző

 

Jelentkezni 2018. október 15., éjfélig lehet a regisztrációs adatlap kitöltésével. A versenyműveket professzionálisan írt partitúra formájában (lásd pl. Latin Real Book, Combo hangszerelés partitúrák), valamint hanganyaggal és hiánytalanul kitöltött jelentkezési adatokkal kell feltölteni.

ONLINE REGISZTRÁCIÓ

Nevezési díj: 5.000 Ft / nevező (zenekar, vagy szólista). A döntőbe jutó nevezőket a regisztrációnál megadott e-mail címen értesítik november 2-ig.

Minden olyan zenekar (vagy szólista) nevezhet, amelynek legalább egy tagja magyar állampolgár, vagy zenei tanulmányait Magyarországon végzi, illetve végezte. A korhatár 18-35 év.
A nevező zenekarok összetétele szólista, duó, trió, quartet, vagy quintet lehet. A szólistaként jelentkező versenyzők előzetes egyeztetés alapján igényelhetik kísérő zenészek közreműködését az élő előadásuk során, amiről a szervezők gondoskodnak.

 

Zenei feltételek

A versenyre 3 db, a zenekar, vagy valamelyik zenekari tag által komponált jazz darabbal lehet jelentkezni. A Jazz bármilyen műfaja és fúziója érvényes.
Saját szerzeménynek minősülnek az áthangszerelt zenei művek is.
A versenyművek hossza: min. 4 perc, max. 8 perc.
A döntőbe jutó zenekaroknak a nevezett darabokat a zsűri előtt élőben is elő kell adniuk.
A 3 db versenyre nevezett darabon túl a zenekarnak képesnek kell lennie minimum 60 perces koncert előadásra, amelynek legfeljebb 1/3-a lehet nem saját kompozíció.
A jelentkezésnél előnyt jelent, de nem feltétel, ha a zenekar videóanyaggal rendelkezik.

 

A döntő 2018. november 16 – 18. között kerül megrendezésre Balatonbogláron, a Babel Campben (H-8630 Balatonboglár, Szabadság u. 14.). A döntőben a zenekaroknak szakmai zsűri előtt elő kell adniuk a pályázatra beadott 3 darabot, valamint további 3 db számot, együtt maximum 45 perc műsoridőben.

A döntőbe jutóknak a szervezők az alábbiakat biztosítják:

Útiköltség térítés (Magyarországon belül)
2 éjszaka szállás (2018. november 16. és 17.)
Teljes ellátás a 3 nap alatt

ATEMPO.sk