Saját klipet szeretnétek? Itt a lehetőség - a Kisebbségi Kulturális Alap közzétette negyedik felhívását

A Kisebbségi Kulturális Alap negyedik felhívásában a magyar és a cigány kisebbség számára teremt támogatási lehetőségeket.

A pályázatok leadási határideje 2019. január 31. A felhívás a 3. programrészt érinti – professzionális művészet támogatása, benne a színházi, zeneművészeti, táncművészeti, képzőművészeti és audiovizuális ágazaté.

A támogatási célok olyan struktúra szerint épülnek fel, amelyek magukba foglalják a kulturális minisztérium, az alap igazgatótanácsa, illetve az egyes szakbizottságok által kitűzött prioritásokat. A minisztérium prioritásai közé tartozik a helyi, regionális és a nemzeti kisebbségek kultúrájának támogatása, a Szlovák Színház Éve - 2020 előkészítő és megvalósuló projektjeinek támogatása, amelybe a szlovák színházművészet részeként a nemzeti kisebbségek színházművészete is beletartozik. Az alap igazgatótanácsa prioritásként kiemelte azon aktivitások támogatását, amelyek összefüggnek az 1989-es bársonyos forradalom évfordulójával, illetve a nemzeti kisebbségek olyan aktivitásaival, amelyek bekapcsolhatóak Selmecbánya, a Kultúra Városa projektbe.

Amennyiben videoklipre szeretnétek pályázni, akkor a 3.5.1. Program (tvorba a realizácia diel - audiovizuálne umenie) C (videoklip) lehetőségét válasszátok.

 

Kultminor

 

Az alap 13 Szlovákiában hivatalosan elismert nemzetiséget hivatott támogatni. 2019-ben az idevágó törvény alapján az alap számára 7,6 millió euró lett elkülönítve.

A teljes pályázati felhívás szlovák nyelve.

A részletes pályázati felhívások, egyéb dokumentumok és információk a kultminor.sk portálon találhatók, az elektronikus pályázati rendszer pedig itt érhető el.

ATEMPO.sk / kultminor.sk