FELHÍVÁS! Elektronikus zenei pályázatot írt ki a Hangfoglaló Program

FELHÍVÁS! Elektronikus zenei pályázatot írt ki a Hangfoglaló Program

Első alkalommal írt ki pályázatot elektronikus zenei előadók és producerek számára a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Programja.

Az NKA a Hangfoglaló Program indulása óta keresi a lehetőséget, hogy miként nyújthatna támogatást az úgynevezett elektronikus zenei szcéna feltörekvő képviselőinek, akik közül eddig is pályáztak néhányan az induló előadói, illetve a nemzetközi piacra lépést támogató alprogramokra.

Tavasszal ezért a Hangfoglaló Program kollégiuma - több a témában érintett, már befutott előadó és producer véleményét is kikérve - úgy döntött, hogy kísérleti jelleggel önálló pályázatot ír ki feltörekvő, tehetséges elektronikus zenei előadók és/vagy producerek számára.

A kollégium az induló előadói alprogram keretében kettő elektronikus zenével foglalkozó pályázót támogat 1,5-1,5 millió forinttal. A támogatás a "klasszikus" induló formációkhoz hasonlóan öt új dal felvételére, lemez megjelentetésére, klip készítésére és fellépésekre fordítható, illetve a kollégium által kijelölt mentor fix díjazására.

Bajnai Zsolt, a kollégium vezetője elmondta: ebben az esetben is külső szakértők véleményét fogják kérni, azaz a döntés előtt tizenöt zsűritag elektronikus úton mondhat majd véleményt a beérkezett anyagokról.

A végső döntést várhatóan a már lezárult, "hagyományos" induló előadói pályázattal együtt, október végén hozza meg a kollégium, így a két kiválasztott megnevezésére is ugyanakkor, november folyamán kerülhet sor.

RÉSZLETES FELHÍVÁS

ATEMPO.sk / MTI