JELENTKEZZ! Jön a Fraktál, az első Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Találkozó

Első alkalommal kerül megrendezésre szeptember közepén a Fraktál nevet viselő Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Találkozó. Az ötletgazda és főszervező Kaszmán-Saróka Liliána, az Estendøn frontembere, aki a következőket mondta a kezdeményezésről:

„A találkozó ötlete egyrészt egy belső igényből született. Mindig vágytam arra, hogy szlovákiai magyar viszonylatban is legyen egy olyan fóruma a zenészeknek, ahol szakmailag fejlődhetnek, tapasztalatot cserélhetnek, kapcsolatokat alakíthatnak ki, inspirálódhatnak. Az elmúlt hónapok során több zenésszel is beszélgettem a szlovákiai magyar zenészek helyzetéről, s ezen beszélgetések hatására jutottam arra, hogy megszervezzem a megálmodott zenei találkozót. A tapasztalataim azt mutatják, hogy a személyes ismerkedések, találkozások, vélemény- és tapasztalatcserék ereje (még!) mindig nagyobb, mint a virtuális térben történteké. Ezért is tartottam fontosnak, hogy legyen egy olyan hely, ahol összegyűlhetünk, megbeszélhetjük a minket érintő kérdésköröket, zenélhetünk, ismerkedhetünk.”

A program összeállítása előtt egy kérdőívet tölthettek ki az érdeklődők arról, milyen témákban szeretnének fejlődni, milyen nehézségekkel találkoznak a zenei pályájuk során, stb. Ezt igyekeztek figyelembe venni a program összeállítása során mindamellett, amit a találkozó céljaként megfogalmaztak.

Az esemény önerőből kerül megrendezésre 2019. szeptember 13-a és 14-e között Farnadon, ahová elektronikus úton lehet jelentkezni szeptember 6-ig. Ha nem tudsz a teljes programon részt venni, akkor is töltsd ki a jelentkezési lapot.

ONLINE JELENTKEZÉS

A részvételi díj 15 euró, mely tartalmazza az étkezést, szállást, programokat. Minden zenészt, s minden zenei berkekben mozgó szakembert nagy szeretettel várnak.

Amennyiben bármilyen módon szeretnéd támogatni a találkozónk, kéressétek a szervezőket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

FACEBOOK ESEMÉNY

 

A részletes program:

Szeptember 13. (péntek)

17.00 - 18.00 Érkezés, regisztráció
18.15 Megnyitó és formabontó "Honnan jöttél?"
19.00 Vacsora
20.00 Zenekari menedzsment és brandépítés - Czendrey Csenge (Hangfoglaló Program szakmai koordinátora)
21.30 Hangszersimogató és örömzenélés szabadon
21.30 Tapasztalatcsere zeneszerzésről, stúdiómunkálatokról és bármiről szabadon
23.30 Hangok az éjszakából - kreatív dalszövegíró workshop Kaszmán-Saróka Liliánával

 

Szeptember 14. (szombat)

07.30 Reggeli
08.00 - 09.30 Örömzenélés
08.00 - 08.40 Tapasztalatcsere zeneterjesztésről
08.45 - 09.30 Tapasztalatcsere médiában való megjelenésről
09.45 - 10.45 Hogyan spóroljak felszerelésre? - pénzügyi tanácsadás - Bohák Bálint előadása (Pénzügy.sk szerkesztője)
11.00 - 12.30 Szerzői jogokról érthetően - dr. Ponikfor-Gazda Gergő előadása (Artisjus jogtanácsosa)
13.00 Ebéd
14.00 - 15.30 Hogyan születik egy jó dal? - Hegyi György előadása (dalszövegíró, zenész, tanár - Kőbányai Zenei Stúdió)
15.45 - 16.45 Zenei klubok Felvidéken - minden a kapcsolatfelvételtől a koncertszervezésig - Hushegyi János előadása (koncertszervező, zenész - The Butchers)
17.00 - 18.00 A SZMAZE útja és az "Élve zenélő Felvidék" kezdeményezés - beszélgetés Lacza Gergellyel (SZMAZE elnöke)
18.30 Vacsora és tervszövögetés
19.30 Búcsúzás

EZ, ATEMPO.sk