DALRAHÍVÓ! Rendhagyó kóruspróba a Tanítókórussal

Nem mindennapi szórakozást kínál a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa a kórusmuzsika iránt érdeklődőknek, elsősorban a fiataloknak.

2020. április 18-án (szombaton) az ipolysági városháza színháztermébe várja mindazokat, akik szívesen részt vennének egy olyan nyilvános próbán, ahol a kórus a felvidéki Józsa Mónika és a magyarországi Kocsis-Holper Zoltán vezetésével igyekszik majd bemutatni a kórusmuzsika sokszínűségét.

 

Józsa Mónika és Kocsis-Holper Zoltán

 

A délelőtti és a délutáni próbán a jelentkezők és a pedagóguskórus tagjai közösen ismerkedhetnek meg a különleges, szórakoztató művekkel. Az egész napos munka eredményét a próbán résztvevők a pedagóguskórussal és az ipolysági Musica Aurea kórussal az esti hangversenyen, az ipolysági református templomban mutatják be a közönségnek.

A kezdeményezés célja, hogy egy olyan programot hívjon életre, amellyel a kóruséneklést mint egyfajta közösségi örömforrást és értékteremtő lehetőséget mutathatja be az érdeklődőknek.

A program nem titkolt szándéka, hogy – egyrészt – a kórusban éneklőket megerősítse elkötelezettségükben, másrészt olyan fiatalokat is megnyerjen a kóruséneklésnek, akik eddig távolinak, idegennek érezték, esetleg divatjamúltnak képzelték ezt a műfajt.

A nem mindennapi kórusművekkel ismerkedni szándékozók (ipolysági, Ipolysághoz közeli vagy akár Ipolyságtól távoli egyének, iskolák, kórusok...) jelentkezhetnek az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímen vagy a 0905 701189-es telefonszámon.

ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András