FELHÍVÁS! Kerülj fel te a Táncház-Népzene válogatás-lemezre

FELHÍVÁS! Kerülj fel te a Táncház-Népzene válogatás-lemezre

A Hagyományok Háza pályázatot hirdet a nagy múltú Táncház-Népzene sorozat 2021. évi népzenei CD-jén való megjelenésre.

A lemezpályázatot hivatásos és műkedvelő népzenei együttesek, hangszeres és énekes szólisták, illetve énekegyüttesek részére évente írják ki. A felhívás célja, hogy a népzenei mozgalom különféle előadóinak színvonalas produkciói egy igényes válogatás keretében CD-n megjelenhessenek.

Pályázni hagyományhű népzenei felvétellel lehet. Nem fogadják el a pávakörök, a citerazenekari mozgalom együttesei, továbbá a népies műzenét játszó zenekarok és a hivatásos zeneszerzők felvételeit.

A beküldött pályázati anyag – legfeljebb három műsorszám – összesített időtartama együtteseknél maximum 15 perc, szólistáknál 10 perc lehet. Egy-egy műsorszám időtartama lehetőleg ne haladja meg az öt percet. A pályázatban csak olyan összeállítások szerepelhetnek, amelyeket az előadók sem a korábbi években, sem 2021-ben más kereskedelmi kiadványban nem publikálnak. A zsűri csak technikailag megfelelő színvonalú felvételt tud értékelni. A pályázati anyagot elektronikusan audio, wav vagy mp3 formátumban várják.

A beérkező pályázatokat a szakmai zsűri két fordulóban bírálja el. Döntésük alapján általában tizenhat-tizennyolc produkció kap bemutatkozási lehetőséget. A lemezsorozat szerkesztője – szerkesztési okok miatt, korlátozott számban – olyan előadókat is felkérhet a kiadványon közreműködésre, akik a pályázaton nem szerepeltek.

A zenei anyag mellett a kitöltött adatlapot is mellékelni kell a berta.alexandra@hagyomanyokhaza.hu címre.

ADATLAP

A jelentkezési határidő 2020. november 10.

További információkkal Berta Alexandra szolgál: berta.alexandra@hagyomanyokhaza.hu, +36 1 225 6018, +36 70 933 5270

ATEMPO.sk / Hagyományok Háza