Online rendezik meg a Kaszás Attila Versmondó Fesztivált – már lehet jelentkezni

Online rendezik meg a Kaszás Attila Versmondó Fesztivált – már lehet jelentkezni

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége társszervezőivel együtt rendhagyó módon, online hirdeti meg a XIV. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált a Kárpát-medence magyar tanulóinak részére.

A sajnálatosan fiatalon elhunyt felvidéki származású kiváló színművész, Kaszás Attila emlékének szentelt versmondó fesztivált a járványhelyzet miatt 2021-ben is ONLINE formában rendezik meg.

Ugyanakkor a megmérettetés célja változatlan, bemutatkozási lehetőséget biztosítani a tehetséges versmondó diákok számára, és ráirányítani a figyelmet a klasszikus és egyetemes magyar költészetre.

Három kategóriában várják a jelentkezőket:

I. kategória: az alapiskolák 1.- 4. osztályos tanulói
II. kategória: az alapiskolák 5. -9. osztályos tanulói, valamint a nyolcosztályos gimnáziumok 1.– 4. osztályos tanulói
III. kategória: a középiskolák 1.- 4. osztályos tanulói

A versmondók két videófelvétellel neveznek, egy tetszés szerinti költeménnyel és a kötelezően választott verssel, melyet Zelk Zoltán, Nemes Nagy Ágnes, Pilinszky János életművéből kell választaniuk a versenyzőknek.

Jelentkezni a 2 videófelvétel elküldésével és az online jelentkezési lap kitöltésével lehet.

ONLINE JELENTKEZÉS

A jelentkezési határidő 2021. május 30.

A két külön-külön max. 3 perces felvételt az alábbi formátumok egyikében kell elkészíteni: AVI, MPG, MOV, MP4 vagy WMV és az elektronikus jelentkezési lap kitöltésekor csatolják a nevezésükhöz.

A jelentkezés sikerességéről visszajelzést küldenek a szervezők a nevező által megadott értesítési e-mail címre, ezért kérik, ügyeljenek az e-mail cím pontos feltüntetésére! Amennyiben a visszaigazolást nem kapja meg, nevezése rendszerhibába ütközött és jelentkezését meg kell ismételnie.

 

A neves magyarországi és hazai színművészekből álló szakmai zsűri az elődöntőben a versenyzőket a beküldött videók alapján korosztályonként minősítő sávokba (arany, ezüst, bronz) sorolja. Minden pályázó névre szóló emléklapot kap.

Az aranysávba besorolt versenyzők a döntőbe jutnak, a teljes bírálóbizottság dönt a fődíj és a különdíjak odaítéléséről.

A fődíj a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Kaszás Attila Közhasznú Alapítvány által alapított Kaszás Attila–díj.

Az eredményről 2021. június 30-ig tájékoztatják a résztvevőket.

 

További információk a következő elérhetőségen igényelhetők:

Novák Monika, novakmonika.szmpsz@gmail.com
Vörös Mária, voros.maria@gmail.com

ATEMPO.sk / szmpsz.sk