FELHÍVÁS! Jelentkezz a VI. Fabotó Citera-, Népzene- és Néptánc Táborba

FELHÍVÁS! Jelentkezz a VI. Fabotó Citera-, Népzene- és Néptánc Táborba

A korábbi 5 nagysikerű Fabotó tábor után az idén a nagykaposi Fabotó Citerazenekar ismét nagy szeretettel vár mindenkit a VI. Fabotó Citera-, Népzene- és Néptánc Táborba, amely egy teljes új helyszínen, a HATFA üdülőközpontban (Viničky -Szőlőske) kerül megrendezésre 2021. július 4. és 10. között.

A Hatfa üdülőközpont (volt úttörőtábor) a Zemplén-hegység déli lejtője alatt, a mezőgazdasági és szőlészeti Szőlőske (Viničky) falu határában a mesés természet közepén található.

Várnak minden 6 évnél idősebb zenészt, vagy zenét, táncot, éneket tanulni akaró érdeklődőt (nem csak) a Kárpát-medencéből. A táborban a szakma legjobbjaitól lehet majd elsajátítani a citera, az ének, a tánc és a népi hangszerek csínját-bínját. Rengeteg szabadidős program, szórakozás, feledhetetlen baráti társalgások és népzenével átitatott órák várnak mindenkire.

 

Amit kínálnak:

• Népzeneoktatás: citera, népi ének – igény szerint további hangszerek. Többszólamú citerazenét játszóknak külön prímás és kísérőképzés (technikai és elméleti).
• Néptáncoktatás.
• Elméleti előadások: néprajzi oktatás, zeneelmélet.
• A mindennapi program reggeli után közös beénekléssel, majd népdaltanulással folytatódik. Vacsora előtt a nap hivatalos részét egy táborszintű közös próbával zárják, mely alatt a tábor nyilvános záróműsorára készülünk fel.
• Napi 6,5 órában kiscsoportos műhelymunka keretében biztosítanak intenzív szakmai oktatást. A táborba érkezőket első napi bemutatkozásuk, meghallgatásuk és beleegyezésük után, tudásszint szerint 10-15 fős csoportokba osztják, akik egész héten együtt dolgoznak majd.
• A csoportos foglalkozásokon párhuzamosan tanítják a hangszertechnikát és a népzenei ismereteket.
• Minden délután és este fakultációs programokat biztosítanak a lakók számára. A hét minden napján szabadidős programok, kirándulás, táncház, kultúra, sport, vicces vetélkedők, neves előadók szakmai előadásai, gyerekek és felnőttek számára egyaránt érdekes és interaktív mesedélután, tábortűz és sok más szórakoztató program vár a résztvevőkre.
• A tábor végén a csoportok műsorait rögzítik és publikálják.
• A tábor gálaműsorral ér véget, ahol a tábor apraja-nagyja az oktatókkal közösen mutatja be a hét munkájának eredményét (minden csoport a tanult tájegység dalaiból, táncaiból készít egy rövid összeállítást).
• Igény szerint zenekarvezetők részére külön foglalkozások is várnak, ahol a megszokott tábori munka mellett segítséget kaphatnak vezetői feladataik ellátásához (csokorkészítés, elemzés, néprajzi ismeretek, speciális hangszertechnikák, stb.). A legfelső szintű csoportban - a napi oktatás jelentős részében - külön oktatják a prím és kísérőciterásokat, ahol a technikai-gyakorlati képzésen túl nagy hangsúlyt fektetnek az elméleti és stílusismeretekre is.
• És ami elmaradhatatlan adaléka egy jó tábornak: lesz baráti társaság, a nagykaposiaktól és a Fabotó Citerazenekartól megszokott vendégszeretet, fergeteges bulik, oldott légkör és sok-sok nevetés.

A táborba bárki jelentkezhet, korra, nemre és előképzettségre való tekintet nélkül!

 

JELENTKEZÉS

 

További információ Boczán Ferenctől kapható:

Telefon: +421 917 955 475
E-mail: faboto@centrum.sk
Cím: Sídl. P. O. H. 28/28, 079 01 Veľké Kapušany, Szlovákia

ATEMPO.sk