FELHÍVÁS! Írj drámát 2021-ben is! - Fődíj 1500 euró

A Dialóg nonprofit szervezet 2021-ben újra drámapályázatot hirdet szlovákiai magyar szerzők részére ezúttal két kategóriában. A kategóriákat a mű célcsoportja szerint határozták meg, tehát a felnőtt közönség számára készülő színművek mellett szeretnék, ha ezúttal a gyermek és ifjúsági színművek is teret kaphatnának. A drámák témája és műfaja kötetlen.

Pályázni nyomtatásban és interneten még meg nem jelent, színpadon még be nem mutatott művel, illetve olyan drámai szöveggel lehet, mely nem nyert díjat korábbi drámapályázatokon, s a szerző rendelkezik a dráma felhasználás jogával.

A beadási határidő 2021. szeptember 30., Eredményhirdetés 2021. decemberében várható.

A szakmai zsűri mindkét kategóriában a legjobb 3 pályaművet jutalmazza, fenntartva magának azt a jogot, hogy a díjakat színvonal hiányában visszatartja, vagy az előző pályázathoz hasonlóan megosztott díjakat ad ki.

1. díj: 1500 euró
2. díj: 1000 euró
3. díj: 800 euró

 

Dialog

 

A drámapályázat jeligés. A pályaműveket két nyomtatott példányban, zárt borítékban mellékelve a szerző személyi adatait és elérhetőségeit, az alábbi címre kérik eljuttatni: Komáromi Jókai Színház, Petőfi utca 1. Komárno, 945 01, a borítékon kérik, hogy tüntessék fel: Dráma 21.
 
További információkat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet kapni.

A drámapályázat koprodukciós partnere a Komáromi Jókai Színház, a kassai Thália Színház, valamint a komáromi Egresssy Béni Városi Művelődési Központ.

A „Dráma 21” támogatója a Kisebbségi Kulturális Alap.

ATEMPO.sk